BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTürkiye'nin yeni tanışacağı dijital vergide ilk adımı AB ülkeleri atıyor----

Türkiye'nin yeni tanışacağı dijital vergide ilk adımı AB ülkeleri atıyor

Türkiye'nin yeni tanışacağı dijital vergide ilk adımı AB ülkeleri atıyor
14 Kasım 2019 - 08:47 www.finansgundem.com

Türkiye gündemine yeni giren dijital hizmet vergisini tartışırken Macaristan ve Fransa Dijital Hizmet Vergisi'nde ilk adımı atan ülkeler oldu.

2020 yılından itibaren uluslararası teknoloji şirketlerine yüzde 7.5 olarak uygulanacak dijital hizmet vergisi yasalaşma sürecine girdi. CHP, Meclis Genel Kurulu'na inen yeni vergi paketine ilişkin olarak hazırladığı karşı oy yazısında, dijital hizmet vergisinin bir süredir, AB ve OECD bünyesinde de tartışıldığına dikkat çekti. CHP'nin yaptığı çalışmaya göre, 25 Ekim 2019 itibarıyla dijital vergiyle ilgili olarak Fransa yüzde 3'lük dijital hizmetler vergisini Ocak 2019'dan itibaren geriye dönük olarak yürürlüğe koydu. Macaristan bir tür dijital hizmet vergisini yüzde 7.5 olarak uyguluyor. Avusturya'da dijital hizmet vergisi yüzde 5 olarak 2020 Ocak ayında yürürlüğe girecek. Çekya, yüzde 7'lik verginin 2020 ortalarında uygulanmasını hedefleyen dijital hizmetler vergi teklifinin gözden geçirilmiş bir taslağını yayınladı.

İtalya, daha önce onayladığı yüzde 3 oranındaki dijital hizmetler vergisini Ocak 2020'de uygulama planını açıkladı. İspanya'da yüzde 2 oranındaki dijital hizmet vergisi teklif edildi. İspanya Parlamentosu dijital hizmetler vergisini de içeren hükümetin 2019 bütçe teklifini reddetti. Bununla birlikte verginin yeniden gündeme alınması ve tartışılmaya devam edilmesi bekleniyor. Polonya, AB düzeyinde ulaşılan bir çözümü kabul etmek istediğini belirterek, bu yılın başlarında bir dijital vergi açıklamasının ardından dijital vergilendirme çalışmalarını askıya aldı.

CHP, küresel gelişmelere uygun olarak dijital ekonomide oluşan kazançlara yönelik vergilemeyi doğru bir karar olarak görmekle beraber AB ve OECD uygulamaları da dikkate alınarak, söz konusu verginin uygulanması gerektiği uyarısında bulundu. Ayrıca, dijital hizmet vergisi getirilirken, bir süre önce uygulanmaya başlanan ve internet reklam ödemelerini yüzde 15 oranında stopaja tabi tutan düzenlemenin yürürlükten kaldırılmadığına dikkat çekerek, "Aynı hizmetten bir gelir/kurumlar vergisi alınması bir de dijital hizmet vergisi alınması, üstelik her iki verginin de son derece yüksek oranlı olması, hem teknik olarak hem de ticari olarak sürdürülebilir değildir" denildi

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)