BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaTürkiye’nin yatırım devi InvestCo Holding halka açılıyor----

Türkiye’nin yatırım devi InvestCo Holding halka açılıyor

Türkiye’nin yatırım devi InvestCo Holding halka açılıyor
21 Şubat 2022 - 07:30 www.finansgundem.com

Enerjiden madene, teknolojiden gıdaya, savunmadan sağlık sektörüne, 22 şirketi bünyesinde toplayan Türkiye’nin yatırım devi InvestCo Holding halka açılıyor. Yatırımcılar tüm aracı kurumlardan ve bankalardan talep gönderilebilecek.

Her biri alanında söz sahibi, sektörlerinin önde gelen şirketlerini bünyesinde barındıran InvestCo Holding halka açılıyor. Sabit fiyatla borsadan satış yöntemi ve eşit dağıtım şeklinde gerçekleştirilecek arzda, 22 Şubat Salı ve 23 Şubat Çarşamba tarihlerinde INVES.HE koduyla talep toplanacak. InvestCo Holding’in halka arzına katılmak isteyen tüm yatırımcılar, Borsa İstanbul’da (BİST) işlem yapmaya yetkili aracı kurumlardan ve bankalardan talep gönderilebilecek.

Şirket, 150 milyon lira olan mevcut ödenmiş sermayesini 37 milyon 500 bin lira artırarak 187 milyon 500 bin liraya çıkaracak. Sermaye artırımına konu olan 37 milyon 500 bin adet nominal tutardaki paylar 24 liradan sabit fiyatla satışa sunulacak. 900 milyon lira öngörülen halka arz gelirinin tamamı şirketin kasasına girecek.

ÖZKAYNAĞI 2.5 MİLYAR, KÂRI 1.6 MİLYAR

Paylarının yüzde 20’lik kısmını borsaya taşımayı planlayan InvestCo Holding’in 2021 yılı net dönem kârı 1 milyar 6 milyon lira olarak gerçekleşti. Borcu neredeyse yok denecek kadar az olan şirketin özkaynakları 2 milyar 500 milyon lira. Halka arz sonrası ise şirketin özkaynakları 3 milyar 353 milyon liraya yükselecek.

2011 yılında kurulan InvestCo Holding, birçok alanda gerçekleştirdiği doğrudan veya dolaylı yatırımlarla Türkiye'nin en önemli yatırım işletmelerinden biri haline geldi.

InvestCo Holding’in yatırımları arasında Verusa Holding, Verusaturk Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı A.Ş., Pan Teknoloji, ENDA Enerji Holding ve Investat Holding Limited (Londra-Birleşik Krallık) yer almakta olup, bu yatırımlar bünyesinde yenilenebilir enerji, madencilik, kimya, demir-çelik, teknoloji - yazılım, girişim sermayesi, gıda ve sağlık sektörlerinde faaliyet gösteren şirketler bulunuyor.

InvestCo Holding’in yatırım yaptığı şirketler, faaliyetlerini Türkiye genelinde sürdürmekte olup ürünlerini ve projelerini Avrupa, Orta Doğu, Asya, Afrika, Kuzey ve Güney Amerika’da pazarlıyor.

YENİ YATIRIMLARLA DAHA HIZLI BÜYÜYECEK

Şirketin büyüme hedefleri çerçevesinde halka açılmayı planlayan InvestCo Holding, halka arzdan elde edeceği gelirin tamını yatırım ve mali yapının güçlendirmesine yönlendirecek. Bu çerçevede yüzde 60’lık kısmını teknoloji ve yenilenebilir enerji sektöründe istihdam yaratacak, döviz girdisi sağlayacak yeni yatırımların finansmanında kullanmayı planlıyor.

Halka arz gelirinin kalan yüzde 40’lık kısmını ise şirketin mevcut yatırımlarının büyüme stratejine temel oluşturacak finansal yapıların güçlendirilmesine yönelik sermaye artışı olarak kullanmayı hedefliyor.

Bu kapsamda InvestCo Holding, mevcut yatırımları arasında yer alan Pan Teknoloji bünyesinde teknoloji ve yazılım alanında önemli yatırımlar gerçekleştirmeyi ve Investat Holding Limited’in bünyesinde yabancı şirket ortaklıkları ve satın almalar yapmayı hedefliyor.

InvestCo Holding Yönetim Kurulu’nun 17.01.2022 tarih ve 2022/11 Sayılı kararı ile halka arz sonrası bir yıl süre ile bedelsiz sermaye artırımı ve temettü dağıtım dışında her hangi bir bedelli sermaye artırımı yapılmayacağı taahhüt ediliyor.

Türkiye'nin yatırım devi Investco Holding halka açılıyor

Verusaturk’ten rekor kâr

Verusa Holding madeninden 'gümüş' çıktı

Verusa maden sayısını 25’e çıkardı

Verusaturk'ten iki önemli yatırım

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)