BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTürkiye'nin sınır dışındaki en büyük askeri üssü açıldı----

Türkiye'nin sınır dışındaki en büyük askeri üssü açıldı

Türkiye'nin sınır dışındaki en büyük askeri üssü açıldı
30 Eylül 2017 - 18:51 www.finansgundem.com

Türkiye'nin yurt dışındaki en büyük askeri üssü Somali'de Orgeneral Hulusi Akar'ın da katılımıyla açıldı

Somali askerine eğitim vermek üzere inşa edilen Türkiye’nin yurtdışındaki en büyük askeri tesisinin resmi açılışını bugün Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve ev sahibi ülkenin Başbakanı Hassan Ali Khaire ile birlikte yaptı.

Resmi temaslarda bulunmak üzere bugün Somali’ye giden Orgeneral Hulusi Akar, ilk olarak Somali Genelkurmay Başkanı Tümgeneral Ahmed Mohamed Jimaale’yi, daha sonra Türkiye’nin Mogadişu Büyükelçisi Olgan Bekar’ı ziyaret etti.

Akar, Somali Cumhurbaşkanı Mohamed Abdullahi Mohamed tarafından da kabul edildi. Bugün ise Somali Türk Görev Kuvveti Komutanlığı’nın açılış töreni yapıldı.

Başbakan Khaire törende yaptığı açıklamada “Hükümet ve Somali halkı, Türk kardeşlerimizin bu devasa yardımını unutmayacak. Bu akademi bize daha fazla askere eğitim vermemizi sağlayacak” dedi.

Hulusi Akar da “Türk hükümeti Somalili kardeşlerimizi, ülke askeri açıdan güçlenene kadar destekleyecek” dedi.

Mogadişu’nun güneyindeki üs inşaatı iki yıldır devam ediyordu. Türkiye’nin yurtdışındaki en büyük askeri eğitim tesisi olan üs, 4 km2’lik bir alan üzerinde inşa edildi. Aynı zamanda Somali’nin de en büyük askeri eğitim akademisi olarak nitelendiriliyor ve 1.500 askere eğitim verilebilecek. Türkiye’nin Somali dışında Katar’da da askeri üssü bulunuyor.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Somali mi ? 30 Eylül 2017 22:51

    Kendi sınırlarını koruyamayan kendi emrindeki askerlerin darbe girisimininden haberi olmayan bir ordu komutanı gitmiş ulkemizden yüzlerce km uzakta güvenliği sağlamaya çalışıyor hemde bu ülke halkının VERGİSİ ile PESSS diyorum azıcık aklınızı başınıza alın.

  • Tutmayın benii30 Eylül 2017 20:50

    Gülecemmm ,gülüyoooo, ruummmm...puhahhahaaaaa