BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiTürkiye’nin projeleri, finansmanı masaya yatırıldı----

Türkiye’nin projeleri, finansmanı masaya yatırıldı

Türkiye’nin projeleri, finansmanı masaya yatırıldı
07 Kasım 2013 - 16:02 www.finansgundem.com

UniCredit Group’un 8. Türkiye Altyapı Finansmanı Konferansı’na katılım büyüktü

Proje ve emtia finansmanı konusunda Avrupa’nın önde gelen oyuncularından biri olan UniCredit Group’un 8. Türkiye Altyapı Finansmanı Konferansı bu sabah yapılan açılış konuşmasıyla başladı. Ritz-Carlton Otel’de düzenlenen konferans, Türkiye’den ve yurtdışından katılan çok sayıda kamu ve özel sektör temsilcileri, finans uzmanları ve holding CEO’larına ev sahipliği yaptı.  UniCredit Group’un Orta ve Doğu Avrupa Bölüm Başkanı Gianni Franco Papa, açılış konuşmasının ardından özel olarak gazetecilerin sorularını yanıtladı. Geniş bir katılımın olduğu konferansta gerçekleştirilen oturumlarda, alt yapı projeleri, okullarda kamu özel ortaklığı, enerji ve Türkiye’deki altyapı finansmanlarında Sermaye Piyasası’nın rolü konuları ele alındı.
Proje finansmanı alanında UniCredit’in rolü
Avrupa’nın önemli proje ve emtia finansmanlarından biri olan UniCredit, finansal danışmanlık hizmetleri ile büyük ve kompleks anlaşmalarda finansal çözümlerin şekillendirilmesi ve düzenlenmesi konusunda önemli coğrafi bölgelerde 100 kadar uzmandan oluşan güçlü bir ekiple hizmet vermektedir. UniCredit ekibi, tüm ürünleri ulaştırma, kamu özel sektör ortaklıkları, enerji, petro, gaz, metal ve madencilik sektörlerindeki müşterilerinin ihtiyaçlarına göre şekillendirmektedir. UniCredit grubunun Türkiye’deki stratejik ortağı Yapı Kredi, yaklaşık 15 kişiden oluşan deneyimli ekibi ve 7.5 milyar dolar tutarındaki portföyüyle, yurt içi proje finansmanı anlaşmalarının şekillendirilmesi ve düzenlenmesinde piyasanın öncüleri arasında yer almaktadır.

UniCredit ve Yapı Kredi’nin derin sektör bilgisi, finansal danışmanlık ile yapılandırma konusundaki tecrübeleri, kurulan proje finansman şirketleri ve kazandıkları ödüllerle defalarca teyit edilmiştir.
2013 yılı itibarıyla Yapı Kredi‘nin proje finansmanına katkısı 180 projeyi geçmiştir. Banka, özellikle enerji üretimi, elektrik aktarımı ve dağıtımı finansmanlarının yanı sıra termal ve yenilenebilir enerji santralleri, büyük barajlar, hidroelektrik enerji santralleri finansmanları olmak üzere genel olarak enerji sektörüne yoğunlaşmaya devam etmiştir.
UniCredit’in ana piyasalarından biri olan Türkiye’de son yıllarda hemen her alandaki birçok altyapı projesi hem finansman, hem de finansal danışmanlık görevlerinde başarı ile sonuçlandırılmıştır. 2013’te gerçekleştirilen projelere 1.2 milyar dolarlık Avrasya Tüneli projesi kapsamında Türk Yapı Merkezi ve Koreli ortağı SK Grup’a verilen finansal danışmanlık hizmeti de dahildir. Yapı Kredi ise projede kreditör ve Türk garantör bankası olarak rol almıştır. Ağustos ayı içinde, Mersin Limanı’nın ilk olarak 2007 yılında gerçekleştirilen işletme hakkı finansmanının yeniden yapılandırılması kapsamında finansal danışman, rating danışmanı ve eş global koordinator ve eş talep toplayıcı olarak aracılık edilen tahvil arzı ile 450 milyon dolarlık nakit girişi sağlanmıştır.

UniCredit ayrıca Sağlık Bakanlığı bünyesinde oluşturulan girişim ile ilk olarak İngiltere’de geliştirilen bir modelin temel alındığı, Kamu Özel Sektör Ortaklığı vasıtası ile sağlık tesislerinin yenilenmesi ve özel sektöre devredilmesini amaçlayan projenin en büyük üç hastanesi olan Etlik, Bilkent ve İkitelli projelerinde finansal danışmanlık görevini yürütmektedir. Petrol ve Gaz sektöründe ise İzmir’deki milyar dolarlık rafineri projesinde finansal danışman olarak görev yapmaktadır.
Türkiye’deki hali hazırda bulunan diğer projeler arasında farklı hastane finansman projeleri, konteyner limanları, bir havaalanı projesi, maden ve boru hattı projeleri yer almaktadır. UniCredit, projelerin gelecek yıllarda sağlıklı bir şekilde büyüyerek, Türkiye’de proje finansmanı ve doğal kaynaklar alanında iş potansiyeli yaratmasını ön görüyor.
UniCredit’in Türkiye’deki güçlü konumu Yapı Kredi Yatırım Finansal Danışmanlık Ekibi tarafından da desteklenen, Doğu ve Orta Avrupa Proje Finansmanı ve Emtia Birimi bünyesindeki Türkiye altyapı ekibi ile pekiştirilmektedir. UniCredit grubunun iştiraklerinden YapıKredi Yatırım ve Yapı Kredi ile oluşturulan ortaklıkta UniCredit ile Koç Grubu, Koç Finansal Hizmetler ve Yapı Kredi’nin güçlü yerel ağını, UniCredit’in sahip olduğu uluslararası ağ, ürün-hizmet alanındaki birikimiyle birleştirmeyi hedeflemişlerdir.

UniCredit ve Koç Holding iştiraklerinden olan Yapı Kredi Yatırım ve Yapı Kredi, Koç Finansal Hizmetleri ve Yapı Kredi’nin güçlü yerel ağı, UniCredit’in sahip olduğu uluslararası ağı ve ürün ve hizmetlerdeki bilgisini birleştirme amacı ile oluşturulmuş bir ortak bir girişimdir. UniCredit’in Türkiye altyapı finansman ekibi faaliyetlerini Aralık ayından itibaren artık Türkiye de dahil olmak üzere tüm Orta ve Doğu Avrupa faaliyetlerini yürüten Bank Austria’dan ayrı olarak sürdürecektir.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)