BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTürkiye'nin Libya'da olması Avrupa’yı korkutuyor----

Türkiye'nin Libya'da olması Avrupa’yı korkutuyor

Türkiye'nin Libya'da olması Avrupa’yı korkutuyor
22 Mayıs 2021 - 16:30 www.finansgundem.com

Avrupa ülkelerinin geçmişte Libya Sahil Güvenlik ekiplerine eğitim ve destek verdiğini, bu boşluğu Türkiye'nin doldurduğunu yazan The Times, "Bu durum politik olarak Avrupa için korkutucu" ifadelerini kullandı

Türkiye’nin Libya’da Ulusal Mutabakat Hükümeti’ne (UMH) destek vermesi uluslararası basının gündeminden düşmüyor. UMH güçlerinin Hafter’e karşı elde ettiği başarılar pek çok habere konu olurken, İngiliz basını bu kez Türk Donanması’nın Libya karasularındaki etkisini yazdı.

İngiltere’nin önde gelen gazetelerinden The Times, ‘Türk gemileri, Avrupa’nın Libya sularındaki rolünü zorluyor’ başlıklı bir makaleyle bölgedeki durumu okuyucularına aktardı.

Türkiye’nin Libya Sahil Güvenlik ekipleriyle birlikte hareket ettiğini vurgulayan makale, 13 Mayıs’ta bir Türk fırkateyninin Libya’nın Khoms şehrinin 28 mil açıklarında göçmen teknelerine müdahale ettiğini aktardı. Bu operasyon sonucunda Libya Sahil Güvenlik ekiplerinin 97 mülteciyi yakaladığı belirtildi.

DEVRİYE GEMİLERİ, EĞİTİM VE DESTEK
The Times, Avrupa ülkelerinin uzun süredir Libya Sahil Güvenlik ekiplerine eğitim ve destek verdiğini, Ankara’nın son yıllardaki politikasıyla bu durumun değiştiğini ifade etti. İtalya’nın geçmişte Libya’ya devriye gemileri verdiği savunulan makalede, bu yıl 13 bin mültecinin Libya üzerinden İtalya’ya ulaştığı öne sürüldü.

‘TÜRKİYE KALPLERİ KAZANDI’
Konuyu The Times’a yorumlayan uzmanlardan Roma’daki ISC Direktörü Gabriele Iacovino, “Türkiye boşluğu doldurdu” ifadelerini kullandı.

İsviçre merkezli Ulusötesi Organize Suçlara Karşı Küresel Girişim (Global Initiative Against Transnational Organized Crime) analisti Jalel Harchaoui ise Türkiye’nin Libya’da kalpleri ve akılları kazandığını söyledi. Harchaoui, “Ankara tarafından eğitilen bir Libyalı, hayat boyu Türkiye hayranı haline geliyor. Bu durum politik olarak Avrupa için korkutucu” diye konuştu.

ABD'den Libya'ya 7 yıl sonra ilk ziyaret

UCM Başsavcısı BMGK'dan Libya için yardım istedi

Almanya Başbakanı Merkel'den Libya çağrısı

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bir Bilen22 Mayıs 2021 21:15

    Avrupa'da özgürlüğünü kanla koruyabilmiş iki ülke var. Birisi İngiltere, diğeri Fransa. Almanya gerçek bir ABD kolonisidir. onun için hükmü yoktur. İngiltere geleceği gördü ve kendisini Avrupa'dan ayırdı. Fransa ekonomik olarak çıkmazda, o yüzden şimdilik ayrılamıyor. O arada hem Mali'yi, hem de Libya'yı Türkiye'ye kaptırdı. Eeee, sömürgeciliğin bir bedeli olacak.