BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaTürkiye'nin kırılganlığı çok artacak!----

Türkiye'nin kırılganlığı çok artacak!

Türkiye'nin kırılganlığı çok artacak!
22 Şubat 2016 - 09:57 www.finansgundem.com

JCR Eurasia Rating Başkanı Orhan Ökmen, Türkiye için gündeme dair çarpıcı açıklamalarda bulundu

JCR Eurasia Rating Başkanı Orhan Ökmen, "Türkiye'nin kırılgan sosyal uyumu, Suriye krizine daha fazla dâhil olunmasının yaratacağı tahribatı geri dönülemeyecek düzeyde ağırlaştıracaktır" dedi. 
 
Gündeme ilişkin değerlendirmeler yapan Ökmen şunları söyledi:     
"Türkiye'nin kırılgan sosyal uyumu, Suriye krizine daha fazla dâhil olunmasının yaratacağı tahribatı geri dönülemeyecek düzeyde ağırlaştıracaktır.
 
Güneydoğu'daki iç karışıklıklar, Suriye'deki iç savaşın oluşturduğu güvenlik riski  ve yükselen savaş olasılığı Türkiye'de, düşük petrol fiyatlarının desteklediği ılımlı büyüme sürecini, yatırımcı ve tüketici güvenlerini zayıflatmaktadır. 
 
İç karışıklıkların sürdüğü ve civarındaki bölgelerde teşvikli teşviksiz bilumum yatırımların tamamının askıya alınmış olması, tarım ve hayvancılıkla uğraşan bölge halkının üretime katkılarının sıfıra yaklaşmış olmaları ülke genelindeki işlem maliyetlerinin ve verimsiz kamu harcamalarının artmasına, büyümenin zorlaşmasına, fiyat istikrarının sağlanamayıp çift haneli enflasyon oluşumuna ve işsizliğin artmasına sebep olmaktadır.
 
2016 yılı başlından itibaren bariz bir şekilde üretim, alışveriş, genel ticaret kapasitesi ülke düzeyinde önemli ölçüde düşmektedir. Şirketler arası ticari faaliyetlerin azalması ve şirketlerin maliyetlerini keskin bir şekilde kısmaları nakit döngüsünde kesintiler yaratmakta, işsizliği ve tedarikçi şirketlerin iflaslarını artırmaktadır.
 
Hukuk ve kamu altyapısındaki kurumsal bozulmalar karşısında Türkiye'nin risk analizleri artık Ortadoğulu ülkelerinkine benzer faktör ve yöntemlerle yapılmaya başlanmıştır. Türkiye'nin hedeflediği AB Ülkeleri liginden savrulduğu algısı düzeltilmelidir.
 
Türkiye'de devam eden tasarruf açığı probleminin büyümesini  önleyecek etkili bir tedbir alınmış değildir.
 
Ani sermaye çıkışlarına Merkez Bankası'nın müdahale edebilecek kabiliyetini ve araç kullanım özgürlüğünü siyasi ortamın ortadan kaldırmış olması, dış şokların beklenen şiddetini artıracaktır.
 
TL'nin rekabetçi bir seviyeye ulaşmış olmasına rağmen jeopolitik gelişmeler Türkiye'nin turizm sektörünün gelişimini ve ihracat kanallarının çeşitlenmesini sınırlamaktadır".
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)