BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlakTürkiye’nin gündeminde İzmir var----

Türkiye’nin gündeminde İzmir var

Türkiye’nin gündeminde İzmir var
26 Ekim 2017 - 11:06 www.finansgundem.com

Dap Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, kentsel dönüşüme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu

FATİH ÇİL - FINANSGUNDEM.COM

Ege Ekonomik Forumu stratejik Partneri Dap Holding YKB Ziya Yılmaz ile Forumun önemini ve İzmir’in kentsel dönüşümünü konuştuk. Forumu, Türkiye ve bölge ekonomisi açısından çok önemli ve faydalı gördüğünü söyleyen Ziya Yılmaz, İzmir’in kentsel dönüşümde geç kaldığı noktasında yapılan eleştirilere ise katılmadığını belirtti. “İzmir’de kentsel dönüşüm İstanbul gibi yapılacaksa hiç yapılmasın” diye görüşünü net bir şekilde ortaya koyan Yılmaz “Sadece bu forum değil, bu tarz toplantıları sık sık yapmamız lazım. Ege’yi öne çıkarmamız lazım. Biz bu saikle 3 aydır tüm Türkiye’de İzmir’i anlatıyoruz. Artık Türkiye’nin gündemine İzmir’i koyduk. Bunu çok rahatlıkla söyleyebilirim. Türkiye’nin gündeminde şu anda İzmir’de üretilecek konutlar var.”dedi.



Finansgundem.com’a özel açıklamada bulunan Dap Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz şunları kaydetti: “Bu bölge hizmet sektörü anlamında, sanayi anlamında, turizm anlamında ve konut anlamında Türkiye ekonomisinin can damarlarından bir tanesi. İnşallah bundan sonra daha da iyi olacak. Bu bölgemiz sayesinde Yunanistan’la ilişkileri, ithalat ve ihracatımızı, turizmimizi Sayın Bakanımızın da açıkladığı gibi birtakım ortaklaşa gerçekleştireceğimiz projelerle daha ileriye götürüp, hem milli gelirimizi artırabiliriz hem de bölgenin alım gücünü yükseltebiliriz. Bugün Yunan Ekonomi Bakanı Sayın Dimitri Papadimitriou, Ekonomi Bakanımız Sayın Nihat Zeybekçi, Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım ve bu bölgenin önemli işadamları hepimiz bu perspektifle bir arada idik. Açılış konuşmasını da Dap Holding olarak biz yaptık. Bu yüzden bu tarz toplantıların yapılması çok önemli.”

Yapılan toplantıların fikir alışverişi açısından önemine dikkat çeken Yılmaz konuşmasına şöyle devam etti: “ Bu toplantıların bir diğer önemi de fikir alışverişlerine zemin yaratması. Bunların sanayiye, ekonomiye, turizme ve diğer sektörlere çok büyük faydası oluyor. İşte bu bağlamda Başbakanımız toplantıda önemli açıklamalar yaptı. 2018’in ekonomik veriler açısından çok daha başarılı bir yıl olacağını, hatta sürprizler yaşayabileceğimizi, bu sene yine %7 gibi bir büyüme olursa sürpriz olmayacağını söyledi. Bu müthiş bir şey. Yani hem konut anlamında hem diğer sektörler anlamında çok faydalı verimli bir toplantı oluyor diye düşünüyorum. Sadece bu forum değil, bu tarz toplantıları sık sık yapmamız lazım. Ege’yi öne çıkarmamız lazım. Biz bu saikle 3 aydır tüm Türkiye’de İzmir’i anlatıyoruz. Artık Türkiye’nin gündemine İzmir’i koyduk. Bunu çok rahatlıkla söyleyebilirim. Türkiye’nin gündeminde şu anda İzmir’de üretilecek konutlar var. İstanbul’daki büyük geliştiriciler de bu hareketlenmeyle beraber Anadolu’ya açılmaya girdi. Hatta biz geldikten sonra İzmir’in iç piyasasında yerel müteahhitler bile hareketlendi. Bunların bilgileri bize geliyor. Yapılan geri dönüşler “Biz daha da cesaretlendik. Projeler hareketlendi. Raftaki projelerimizi bile şu anda üretime koymaya başladık” noktasında. Bunlar çok güzel gelişmeler. Aslına bakarsanız ekonomi psikolojiktir. Birbirinizi tetikleyerek hareket edersiniz ve bu tarz toplantıların bu tetiklenmeyi daha da artıracağını düşünüyorum. Daha önce de söylediğim gibi hem turizmde, hem ithalat ihracatta, hem sanayide, hem konutta, hem de hizmet sektöründe bu bölge çok önemli bir bölge ve biz bu bölgenin de artık hareketlenmesini istiyoruz.”

Son olarak İzmir’in kentsel dönüşümü ile ilgili yapılan eleştirilere dair görüşlerini paylaşan Dap Holding YKB Ziya Yılmaz sözlerini şöyle noktaladı: “Ben bu eleştirilere katılmıyorum. Kentsel dönüşüm eğer doğru yapılmayacaksa hiç yapılmasın daha iyi. Kentsel dönüşüm aslında Türkiye için, şehirlerimiz için çok büyük bir fırsat. Ama İstanbul olarak bu fırsatı iyi değerlendiremediğimizi düşünüyorum. Çünkü biz İstanbul’da gerçek manada kentsel dönüşüm yapamadık. Binaları yenileyerek yerinde dönüşüm yaptık. Eğer kentsel dönüşümü, İstanbul’daki ve diğer illerde yaptığımız kötü örmekleri alarak, oradaki hataları yapmayarak gerçekleştirebilirsek İzmir çok daha farklı bir şekilde “gerçek dönüşümü” yakalayabilir. Böyle bir fırsat var önümüzde. Aslında deprem Türkiye’nin vitrinini konut anlamında güzelleştirmek için büyük bir milat olmuştu. Ama maalesef bunu çok iyi kullandığımızı ve değerlendirdiğimizi düşünmüyorum. Hem üretici tarafında, hem tüketicilerimizde hem de yerel yönetimlerde bunun eksikliği var. Onun için İzmir’in elinde böyle bir fırsat var ve bunu değerlendirirse bundan sonra bambaşka bir şehir olabilir. Yerinde dönüşüm değil bütünsel olarak, mahalle, parsel bazında bir dönüşümle otoparkları, ibadethaneleri, okulları hastaneleri, parkları ve yolları ile bir bütün olarak düşünülüp dönüştürülmesi lazım. Biz Dap Holding olarak kadim ve her yönden zengin bir şehir olan İzmir’in bu birikime uygun bir şekilde dönüştürülmesi gerektiğine inanıyor ve bu tablonun bir parçası olmak istiyoruz.”

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)