BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkTürkiye’nin geleceği için bankalar korunmalı!----

Türkiye’nin geleceği için bankalar korunmalı!

Türkiye’nin geleceği için bankalar korunmalı!
17 Mart 2015 - 06:59 www.finansgundem.com

Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil, Türkiye’nin geleceği için bankaların karlılığının devam etmesi gerektiğini belirtti

Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil, bankacılık sektörü için en önemli konunun sektörün kârlılığının sürmesi olduğunu belirterek, güçlü bankacılık sektörünün Türkiye’nin geleceği için korunması gerektiğini söyledi.

Dünya'nın haberine göre, Uludağ Ekonomi Zirvesi’nde bir grup gazetecinin sorularının yanıtlayan Binbaşgil, Türkiye ekonomisinin özellikle, bankacılık, mali disiplin açısından güçlü olduğunu ve çok az ülkenin verilerinin bu kadar iyi olduğunu belirterek, şunları söyledi:

“Düşük petrol fiyatları cari açığı iyileştirdi. Bu gelinen noktada reformların sürmesi gerekir ki kişi başına milli gelir daha da artsın, ülke uzun vadeli hedefl erine ulaşsın. En önemli konu tasarrufların artması; yatırımların artması, doğrudan yatırım çekmek için çok kritik bir konu bu. Tasarruf oranı atılan adımlar ile bir miktar iyileşti, devam edilmeli. Bankacılık sektörünün kârlılığının sürmesi önemli. Bu güçlü yapının Türkiye’nin geleceği için korunması gerekir. ”Binbaşgil, Türkiye’nin altyapı yatırımlarına ihtiyacı olduğunu ve kredi gerektiğini belirterek, “Bankalar kârlı olursa özkaynakları güçlenir daha çok kredi verebilecek kapasiteye sahip olurlar. Yurtdışından daha ucuz uzun vadeli kaynak bulurlar” diye konuştu.

Volatilite dünyanın her yerinde

Bankacılık sektörünün Borsa İstanbul için de önemli olduğunu vurgulayan Binbaşgil, yabancıların en çok banka hisselerine yatırım yaptığını söyledi. Binbaşgil 2014 yılında sektörün 24.7 milyar TL kâr ettiğini, 233 milyar TL özkaynakları ile özkaynak kârlılığı oranının 2014 sonunda yüzde 11.6 olduğunu, 2015’te ise ilk ay yüzde 10.6’ya gerilediğini belirterek, “Tekrar yüzde 15’li seviyelere gelmek gerekir. Bunun sebebi artan kaynak ve regülasyon maliyeti, düşük büyüme ve artan maliyetlerdir” diye konuştu.

Binbaşgil, “Bankacılık sektörünün kredilerini yüzde 14 artırması için, minimum yüzde 12 sermaye yeterlilik rasyosunu da tutturarak, yüzde 15 özkaynak kârlılığı getirmesi gerekir” dedi.

Kârlılığın artması için regülasyon maliyetlerinin düşmesi, kaynak maliyetinin düşmesi, marjların ve verimliliğin artırılmasının önemli olduğuna vurgu yapan Binbaşgil, son günlerde piyasalardaki volatilite ile ilgili olarak da şunları söyledi: “Dünyada her yerde volatilite var. Bunun en iyi örneği dolar/euro kurundaki oynaklıklar... Dolayısı ile ülkemizdeki kur ve faizlerdeki volatilite bizlere mahsus bir konu değildir. Diğer gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerde benzerleri yaşanmaktadır.”
ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Alper19 Mart 2015 14:01

    yorumlarınızı yaparken lütfen bankacılık sektöründe çalışan 250 000 kişiyi de düşünün.Bankalar o kadar sermaye ile hazine bonosu , tahvil alsın şimdikinden 5 kat fazla kar elde eder hemde başı ağrımadan.İstihdam yaratıyorlar ayrıca bankalar olmasa kaçınız ev sahibi olabilirsiniz! Biraz mantık ve eğitim...

  • Firat17 Mart 2015 11:26

    Seneye bddk havele eft gibi günlük bankacılık işlemlerini özel şirketlere açtığında görücez siz bankalari. Müşteriyi mumla arayacaksınız .

  • uzak durun17 Mart 2015 11:00

    bankalar kesinlikle KORUNMAMALI...olabildiğince uzak durulmalı...rahatsız edici telefonlar yüzlerine kapatılmalı