BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTürkiye'nin Fransa ile ticaret hacmi ne kadar?----

Türkiye'nin Fransa ile ticaret hacmi ne kadar?

Türkiye'nin Fransa ile ticaret hacmi ne kadar?
26 Ekim 2020 - 16:39 www.finansgundem.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Fransız mallarına boykot çağrısı sonrasında gözler Fransa ile yapılan ticarete çevrildi. TÜİK verilerine göre Türkiye'nin Fransa'dan yaptığı ithalat son 3 yıldır gerilerken, ihracat ise 5 yılın zirvesinde.

Türkiye ile Fransa arasında dış ticaret hacmi son yıllarda Türkiye'nin lehine artış trendinde. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Fransız mallarına boykot çağrısı iki ülke arasındaki dış ticaret rakamlarını yeniden gündeme getirdi.

Türkiye İstatistik Kurumu'nun verilerine göre Fransa ile Türkiye arasında 2013 yılında 8,6 milyar doları bulan ithalat 2019 yılında 6,7 milyar dolara kadar geriledi.

2020 yılı Ocak-Ağustos dönemi dikkate alındığında Fransa'dan yapılan ithalatın düşüş ivmesinin devam ettiği görülüyor. 2019 Ocak-Ağustos döneminde 4,3 milyar dolar olan Fransız ithalatı, 2020'nin aynı döneminde 3,8 milyar dolar olarak gerçekleşti.

Türkiye Fransa'dan en çok otomobiller ithal ediyor

Ticaret Bakanlığı verilerine göre, Türkiye Fransa'dan en çok otomobil ithalatı yapıyor. 2019 yılı itibarıyla Türkiye'nin Fransa'dan otomobil ithalatı 1,8 milyar doları buldu.

Otomobilleri, diğer taşıtlar ve elektrikli aletler takip ediyor.

Türkiye'nin Fransa'ya ihracatı artıyor

Türkiye'nin Fransa'dan yaptığı ithalat gerilerken, Fransa'ya yapılan ihracat ise artış kaydediyor. 2019 yılı itibarıyla Fransa'ya yapılan ihracatın son 5 yılın zirvesine çıktığı görülüyor.

Buna göre 2015 yılında bu ülkeye 6,1 milyar dolarlık ihracat yapılırken, 2019'da bu rakam 8 milyar dolar sınırına dayandı.

2020 Ocak-Ağustos dönemleri kıyaslandığında ülkeye yapılan ihracatın 5,3 milyar dolardan 4,2 milyar dolara gerilediği görülüyor.

Erdoğan: Fransız ürünlerini satın almayın

Fransız malları boykotuna ilk destek esnaflardan geldi!

Müslüman ülkeler Macron'u boykot ediyor

Suudilerin Türkiye'ye uyguladığı boykot yayılıyor

 

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)