BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTürkiye’nin en değerli ilçesi belli oldu!----

Türkiye’nin en değerli ilçesi belli oldu!

Türkiye’nin en değerli ilçesi belli oldu!
21 Eylül 2022 - 11:55 www.finansgundem.com

Türkiye’nin en değerli konutlarının bulunduğu, herkesin yaşamak istediği gözde ilçelerdeki konut piyasası incelendi. Yapılan incelemeye göre Türkiye’nin en değerli ilçesi Sarıyer oldu

2022’nin son çeyreğine girilirken konut piyasasındaki en değerli ilçeler herkes için merak konusu. Konut piyasasındaki ortalama değerler baz alınarak yapılan çalışmaya göre, Türkiye’nin en değerli ilçesi Sarıyer olurken, Sarıyer’i Beşiktaş ve Çeşme takip ediyor. Sarıyer’de ortalama konut fiyatı 9 milyon 75 bin 312 TL olurken, Beşiktaş’ta ortalama fiyat 9 milyon 2 bin 868 TL, Çeşme’de ise 7 milyon 684 bin 340 TL’yi buldu. Listede İstanbul’dan 7, İzmir, Muğla ve Antalya’dan birer ilçe yer alıyor.

Türkiye’nin en değerli konutlarının bulunduğu, herkesin yaşamak istediği gözde ilçelerdeki konut piyasası incelendi. Endeksa.com’un çalışmasına göre, Türkiye’nin en değerli ilçesi Sarıyer. Sarıyer’i, Beşiktaş ve Çeşme ortalama konut metrekare fiyatının en yüksek olduğu ilçeler olarak takip ediyor. Sarıyer’de ortalama konut metrekare fiyatı 63 bin 45 TL, ortalama konut fiyatı 9 milyon 75 bin 312 TL oldu. En değerli ilçeler listesinde ikinci sırada yer alan Beşiktaş’ta ise ortalama konut metrekare fiyatı 61 bin 503 TL, ortalama fiyat 9 milyon 2 bin 868 TL olurken, en değerli ilçeler listesinin üçüncü sırasında yer alan Çeşme’de ise konut fiyatları son 1 yılda %147 arttı. Çeşme’de ortalama konut metrekare fiyatı 45 bin 247 TL olurken, ortalama fiyat 7 milyon 684 bin 340 TL’yi buldu. Listede İstanbul’dan 7, İzmir, Muğla ve Antalya’dan birer ilçe yer aldı.

Verileri değerlendiren Endeksa Kurucu Ortağı ve Genel Müdürü Görkem Öğüt, “Listeye baktığımızda İstanbul’un boğaz şeridindeki merkez ilçeleri ve Türkiye’nin en gözde tatil yerleri ilk olarak göze çarpıyor. Bu ilçeler bulundukları konum, doğal güzellikleri ve sosyolojik yapılarıyla Türkiye’nin orta üst kesiminin yaşadığı, yaşamak istediği yerler. Ekonominin, ticaretin, kültür sanatın, turizmin kalbinin attığı bu ilçeler her zaman önemli bir değere sahip. Bu durum konut piyasasını da ister istemez etkiliyor. Konut fiyatları yüksek olmasına rağmen değer artışı bu ilçelerde hala çok hızlı. Yıllık değer artışlarına baktığımızda %336’lara kadar ulaşan artışların yaşandığını görüyoruz. ” şeklinde konuştu.

TOKİ sosyal konutlarının yapılacağı il ve ilçeler listesini paylaştı

 

İstanbul'da hangi ilçeler depremde tehlikeli? Korkutan rapor!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)