BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTürkiye'den petrol ve doğalgaz için kritik hamle----

Türkiye'den petrol ve doğalgaz için kritik hamle

Türkiye'den petrol ve doğalgaz için kritik hamle
12 Nisan 2017 - 12:07 www.finansgundem.com

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak petrol ve doğalgaz aramalarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu

Berat Albayrak, Akdeniz’deki sismik araştırma gemisinin önümüzdeki hafta çalışmalara başlayacağını duyurdu.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, hükümet tarafından yürütülen Milli Enerji Stratejisi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Berat Albayrak, önümüzdeki hafta Akdeniz’de ilk sismik geminin sondaj çalışmalarına başlayacağını duyurdu.

Berat Albayrak, yaptığı açıklamada son 10 yılın ortalamasına bakıldığında Türkiye’de enerji ithalatının 55 milyar dolardan fazla olduğunu, 15 yılda nereden nereye gelindiğinin çok belli olduğunu, enerji sektöründe de ilerlemenin çok açık olduğunu, Türkiye’nin 3 kritere uyan her projeye açık olduğunu, bu kriterlerin o projenin karşılıklı kazandıracak olması, enerji talebine katkıda bulunuyorsa ve güvenli ise ve gerçekleştirileceği bölgedeki istikrara katkıda bulunuyor olması olarak açıkladı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı, Türkiye’nin toplam 10 adet boru hattının kesiştiği bir noktada olduğunu, bu bölgede bulunan her tarafın kazanmasını istediklerini, çok yoğun bir strateji izlediklerini, sondaj çalışmaları konusunda da büyük bir hamle yaptıklarını, şu anda ikinci geminin Akdeniz’e doğru gittiğini, bu geminin sismik çalışmalarına önümüzdeki hafta başlayacağını, artık kendi sondaj gemimizle kendi kuyularımızı kazak olduğumuzu, bundan sonra Türkiye’nin yılda en az 1 ya da 2 kuyu kazacağını, pozitif sonuçlar elde edileceğine inandığını, Türkiye’nin bugün yaptığı çalışmalarla 22. Yüzyılın da temlerini attığını kaydetti.

Berat Albayrak bir güzel haber daha vererek, geçen hafta dünyanın en büyük güneş tarlası ile ilgili sürecin başlatıldığını, bugünkü Resmi Gazete’de yayınlanacak olan şartname ile bunun yürürlüğe gireceğini söyleyerek, 27 Temmuz 2017 tarihinden sonra rüzgar enerjisinde de aynı projenin başlayacağını açıkladı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)