BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTürkiye'den o ülkeye askeri eğitim üssü----

Türkiye'den o ülkeye askeri eğitim üssü

Türkiye'den o ülkeye askeri eğitim üssü
18 Ocak 2016 - 23:30 www.finansgundem.com

Türkiye stratejik önemi yüzünden Somali'ye askeri eğitim üssü kuracak

Türkiye, “Afrika Boynuzu”nda olması nedeniyle stratejik öneme sahip ancak radikal dinci El Şebab örgütü ve Aden Körfezi’ndeki korsanlar nedeniyle bölgenin en riskli ülkesi olan Somali’ye “Askeri Eğitim Üssü” kuracak. Bu üs, Türkiye’nin Katar’da kurduğu ve Kasım 2015’ten itibaren ortak tatbikatlar yapmaya başladığı üsten sonra yabancı bir ülkedeki askeri nitelikli ikinci Türk üssü olacak. Hürriyet’e bilgi veren askeri kaynaklar, Meclis Savunma Komisyonu’nda kabul edilen Somali ile Savunma Sanayi İşbirliği Anlaşması’nın, Türkiye’nin Somali’ye askeri eğitim imkanı verdiğini doğruladılar.

20 KİŞİLİK EKİP GİTTİ
Türkiye bu kapsamda, BM’nin onay verdiği yaklaşık 10 bin Somalili askeri eğitecek. Bunun için askeri akademi ve lisenin bulunduğu başkent Mogadişu’da oldukça büyük bir eğitim üssünün kurulması planlanıyor. Bu üssün kurulması çalışmalarına destek vermek ve planlamak için 20 kişilik bir Türk askeri heyetin Somali’de olduğu bildirildi. İlgili anlaşmanın Meclis Genel Kurulu’nda onaylanmasından sonra Türk Askeri Eğitim Üssü’nün faaliyete geçmesi bekleniyor.

200 EĞİTMEN GİDECEK
Askeri kaynaklar bir aksilik olmadığı takdirde eğitim üssünün yaz sonu-sonbahar başı faaliyete geçebileceğini söylediler. Üssün açılmasıyla birlikte Somali’ye 200 kadar eğitmen asker ile bunların korunmasında görev yapacak ve sayısı henüz belli olmayan askerlerin gönderileceği belirtildi.

TÜRKİYE EL ŞEBAB’IN HEDEFİNDE
Somali’deki El Kaide bağlantılı El Şebab örgütü, 2014 Şubat’ında yaptığı açıklamada Müslüman halkın en büyük düşmanı olarak “NATO ve onun parçası olan Türkiye’yi” hedef göstermişti. Temmuz 2013’de El Şebab, Türkiye’nin Mogadişu Büyükelçiliği’ne bombalı saldırı düzenlemiş, saldırıda Türk özel harekat polisi Sinan Yılmaz şehit olurken, üç polis de yaralanmıştı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)