BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiTürkiye'den Libya'ya 193 milyon dolarlık ihracat----

Türkiye'den Libya'ya 193 milyon dolarlık ihracat

Türkiye'den Libya'ya 193 milyon dolarlık ihracat
04 Şubat 2022 - 15:46 www.finansgundem.com

Türkiye'nin Libya'ya ihracatı ocaktan geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 89,2 artarak 192,6 milyon dolara yükseldi.

DEİK Türkiye-Libya İş Konseyi'nden yapılan açıklamaya göre, geçen ay 30,8 milyon dolarla en çok mobilya, kağıt ve orman ürünleri ihraç edilirken, onu 29,1 milyon dolarla hububat, bakliyat, yağlı tohumlar ve mamulleri izledi.

Ocakta Libya'ya gerçekleşen savunma ve havacılık sanayi ihracatında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 4 bin 200'lük artış yaşandı. Artış oranı tütünde yüzde 3 bin 781, zeytin ve zeytinyağında yüzde 3 bin 46 olarak gerçekleşti.

Açıklamada konuya ilişkin görüşleri yer alan DEİK Türkiye-Libya İş Konseyi Başkanı Murtaza Karanfil, Libya'nın Türkiye'yi onlarca üründe ana tedarikçi olarak gördüğünü, her ay en çok ihraç edilen ürünün değişebildiğini bildirdi.

Libyalı yetkililerden bu ülkede Türk pazarı ve fuarı kurulması, direkt uçuşların artırılması gibi talepler geldiğini kaydeden Karanfil, Bingazi'de Türk çarşısının kurulması, fuar düzenlenmesi ve uçuşların artması halinde bu yıl ihracatta üç haneli büyüme oranı görülebileceğini anlattı.

Karanfil, "Özellikle Libya''ın doğusunda yer alan Bingazi ile Türklerin daha önce ürünleri ve hizmetleriyle yer almadığı pazarlara odaklanmalıyız. Bu hem Libya hem Türkiye için önemli." ifadelerini kullandı.

Libya'nın doğusuna en çok ihracat yapan üçüncü ülke olduklarını, buradaki yetkililerin Türkiye'yi birinci sırada görmeyi istediğini anlatan Karanfil, burada Türk yatırımlarının artması, yarım kalan projelerin bitirilmesine odaklanılması gerektiğini bildirdi.

Hazır giyim ve konfeksiyonda ocak ayı ihracat rekoru

 

Gemi ve yat sektörü ihracat artışında önde

 

Kimya ihracatı ocak ayında yüzde 30 arttı

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bir Bilen 06 Şubat 2022 00:17

    Bir de Libya'dan Türkiye'ye akan ham petrolün miktarını yazın da insanların morali düzelsin. Boşuna o kadar yatırım yapılmıypr eski dostlarımızın toprakları Afrika'ya. Batılının sömürdüğü yerde biz beraber büyüyoruz.