BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTürkiye’den Gambiya’ya önemli askeri yardım----

Türkiye’den Gambiya’ya önemli askeri yardım

Türkiye’den Gambiya’ya önemli askeri yardım
18 Ocak 2019 - 07:20 www.finansgundem.com

Gambiya Silahlı Kuvvetleri’ne Türkiye’den yapılan bağış 1.4 milyon dolar. Küçük Afrika ülkesinin askeri bütçesi ise 5.3 milyon dolar. Yani bağış tutarı, askeri bütçenin 4’te 1’i.

CÖMERT YILDIZ – FINANSGUNDEM.COM / ÖZEL

Türkiye’nin Afrika’daki politikası, eğitim, sağlık ve ticari ilişkileri savunmada öne çıkmaya başladı. Türkiye, Afrika’nın hem yüzölçümü hem de nüfus olarak en küçük ülkesi olan Gambiya’ya askeri malzeme bağışı yaptı. 15 Ocak’ta Gambiya Silahlı Kuvvetleri’ne Türkiye’den yapılan bağış 1.4 milyon dolar yani 7.5 milyon lira olarak gerçekleşti. Gambiya Savunma Şefi General Masanneh Nyuku Kinteh, yerel basına verdiği demeçte, bu yardımın ülke savunması ve gelişimi için büyük katkı sağladığını söyledi. General Kinteh, yardımın çelik yelek, askeri kıyafet ve bazı teçhizatlar şeklinde olduğunu, tam donanımlı bir askeri yapı kurmak istediklerini ifade etti.

SAVUNMA BÜTÇESİ 5.3 MİLYON DOLAR

Türkiye için oldukça düşük olan bu yardım Gambiya için oldukça önemli. Zira Stockholm Uluslararası Barış Araştırma Enstitüsü verilerine göre 154 ülke arasında Gambiya, dünyada savunmaya en az bütçe ayıran ülke. 152’nci olan Gambiya’nın askeri bütçesi 5.3 milyon dolar. Yani Türkiye’nin bağışı, ülke savunma bütçesinin 4’te 1’inden fazla. 1.7 milyon nüfusu olan Gambiya’da kişi başı gelir 440 dolar. Gayrisafi Yurtiçi Hasıla ise 1 milyar dolar civarında.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)