BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTürkiye'deki Rus turistlere geri dönüş teklifi----

Türkiye'deki Rus turistlere geri dönüş teklifi

Türkiye'deki Rus turistlere geri dönüş teklifi
17 Nisan 2021 - 17:29 www.finansgundem.com

Türkiye’de mahsur kalan Rus turistlerin bilet başına 10 ila 12 bin ruble gibi sabit bir fiyat alınacak uçuşlarla Rusya’ya geri döndürülebileceği belirtildi

İzvestiya’nın haberine göre, Rosturizm yetkilisi Davidenko, Rus turistlerin bilet başına 10 ila 12 bin ruble (bin-bin 200 TL) gibi sabit bir fiyat karşılığında Türkiye’den Rusya’ya dönüşünün sağlanabileceğini belirtti.

Turistlere Rusya Federal Kamu Hizmetleri internet sitesi gosuslugi.ru üzerinden bilet satın alma imkanı sunulabileceğini belirten Davidenko, “10 bin ruble kadar bir miktar herkesin yanında var. Böylelikle isteyenlerin hızlı bir şekilde dönüşü sağlanabilir” dedi.

Bununla birlikte Davidenko, dönüş için seferler olmadığı dönemde turistlerin Belarus, Kazakistan, Azerbaycan, Birleşik Arap Emirlikleri gibi uçuşların açık olduğu ülkeler üzerinden dönüş yapabileceğini belirtti.

Davidenko, ‘ideal’ olarak gördüğü bu seçeneği, gelecek hafta teklif edeceğini söyledi.

Rusya Başbakan Yardımcısı Tatyana Golikova, Koronavirüsle Mücadele Merkezi’nin Türkiye ile havayolu ulaşımının 15 Nisan’dan 1 Haziran’a kadar sınırlandırılmasına karar verdiğini duyurmuştu.

Golikova, Rusya vatandaşlarının sağlığını korumanın bir öncelik olduğunu vurgulayarak, tur operatörlerine Türkiye tur satışlarına ara vermelerinin önerildiğini de ifade etmişti.

Rosturizm Başkanı Zarina Doguzova da, uçuş yasağı getirilen Türkiye ve Tanzanya'daki Rus turistlerin tahliye edilmeyeceğini, bu iki ülkedeki Rus vatandaşların turları bitince planlı olarak geri döneceğini belirtmişti.

Rus turizm sektörü Türkiye uçuşlarının tekrar başlamasını bekliyor

Türkiye’den Rusya'ya dönenler için iki kez PCR test talebi

THY, 1 Haziran'a kadar Rusya seferlerini durdurdu!

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)