BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTürkiye'deki İsrailliler otellerde saklanıyor----

Türkiye'deki İsrailliler otellerde saklanıyor

Türkiye'deki İsrailliler otellerde saklanıyor
18 Haziran 2022 - 14:08 www.finansgundem.com

Türkiye'deki İsrail yurttaşları, yetkililerin yaptığı uyarıların ardından kaldıkları otelde saklanmaya başladı. Bazı İsraillilerse "Dikkat edin" denmesine rağmen Türkiye'deki gezilerini sürdürüyor.

İsrail basınında pazar günü çıkan haberlerde İran'ın, Türkiye'de yaşayan İsraillileri hedef aldığı, Mossad'ın sağladığı bilgilerle geçen ay harekete geçen MİT'in saldırıyı durdurduğu yazılmıştı.

Söz konusu operasyonda Türkiye'deki İsrailli bir çift, İranlı ajanlar tarafından saldırıya uğrayacakları gerekçesiyle apar topar ülkelerine geri gönderilmişti.

İsrail Dışişleri Bakanı Yair Lapid, Türkiye'deki İsraillilerin en kısa sürede ülkelerine dönmesi gerektiğini pazartesi günü duyurmuştu.

Lapid, İran ajanlarının öldürmek ve kaçırmak için İsraillileri hedef aldığını savunarak, yurttaşların İstanbul'a seyahat etmemesi çağrısında da bulunmuştu.

İsrail Ulusal Güvenlik Konseyi Terörle Mücadele Birimi de Türkiye'ye seyahat tehlikesine dair uyarı seviyesini en üst dereceye çıkarmıştı. 

Ayrıca İsrail, İran Devrim Muhafızları'nın üst düzey komutanlarından Albay Hasan Sayad Hüdayi'nin 22 Mayıs'ta öldürülmesinin ardından Tahran'ın İsraillilere yönelik "intikam saldırısı" tehdidinin arttığını öne sürmüştü. İran suikasttan İsrail'i sorumlu tutmuş ve karşılık vereceğini bildirmişti.

İsrailli üst düzey yetkililer dün Türkiye'den ayrılamayan yurttaşlarının otelde saklanmalarını ve kapıyı tanımadıkları kişilere açmamalarını istedi.

İsrailliler endişeli

Etti Attias, Ynet haber sitesine yaptığı açıklamada, "Çok endişeliyim" dedi. Tedavi için Türkiye'ye geldiğini belirten 55 yaşındaki kadın, "Gerçekten korkuyorum. Bu yüzden sadece odada yemek yiyorum ve dışarı çıkmıyorum. Neden risk alayım?" diye konuştu:

"Beni kliniğe götürürken turistler içinmiş gibi görünen bir araç göndermemelerini istedim."

Attias, kalabalıktayken büyük bir maske taktığını ve hiç İbranice konuşmadığını kaydetti.

Sokaklarda çok fazla sivil polis olduğunu ifade eden Attias, bu sayede güvende hissettiğini savundu.

Arkadaşlarıyla Türkiye'ye gelen Netanel Azoulay da uyarıların ardından parti planlarını iptal ettiklerini belirtti. 18 yaşındaki genç, İsrail'in uyarılarının abartılı olduğunu düşünseler de otelden ayrılmamaya karar verdiklerini ifade etti. Azoulay, Türkiye'deki yetkililerin İsrailli ziyaretçileri gözettiğini vurguladı:

"Elbette bilmediğimiz ve ortaya çıkarılamayacak şeyler var ama ben şahsen burada endişeli değilim."

Soyadı açıklanmayan Herut ise "Bizim için her şey normal. Burada sıradışı bir şey hissetmiyorum" diye konuştu.

Turistik yerlere gitmediğini belirten kadın, İsrailli gibi görünmediğini ve bunun yararına olduğunu söyledi.

İstanbul'dan İsrail'e cuma akşamı dönen Jacky Levy de Türkiye'deyken güvende hissettiğini ve önlemler almasına rağmen seyahatini kısaltmadığını açıkladı.

İran: İsrail iki bilim insanımızı zehirleyerek öldürdü

 

İsrail vatandaşlarını uyardı: Türkiye'yi derhal terk edin

 

Lübnan'dan İsrail'e yanıt: Tehditleri kabul etmiyoruz

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)