BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkTürkiye'deki dev bankada 'suistimal' çıkarması----

Türkiye'deki dev bankada 'suistimal' çıkarması

Türkiye'deki dev bankada 'suistimal' çıkarması
24 Nisan 2017 - 18:19 www.finansgundem.com

İşte finans dünyasına bomba gibi düşecek haber… 150 bankacı sigorta suistimali suçlamasıyla işini kaybetti…

FINANSGUNDEM.COM – ÖZEL HABER

Bankacılık dünyasında çifte bomba!
Geçen hafta bir bankadan 150 kişi görevden atıldı.
Olayın arkasında ise çok çarpıcı bir suistimal çıktı.
Finansgundem.com da iki dev sektörde çok konuşulacak bu ‘ortak operasyonu’ ortaya çıkardı.
Türkiye’de faaliyet gösteren bankalardan birinde adeta bir deprem yaşandı. Yönetim ani bir kararla bir kalemde 150 kişinin işine son verdi. İşten çıkarma tüm personelde şok etkisi yarattı ancak bu noktaya gelene kadar neler yaşandı, böyle bir karar niçin alındı?
Finansgundem.com, çarpıcı detaylara ulaştı, sır kapısını araladı.

TAM BİR SKANDAL

Finans çevreleri, işten toplu çıkarmayı ‘küçülme adımı’ olarak yorumlayıp, bankacılık kulislerinde “Performans yetersizliği… Tutturulamayan hedefler can yaktı” söylentileri ön alırken manzara bambaşkaydı.
İşin aslı tam bir skandaldı.
Çünkü işten çıkarılan 150 kişiye yönelik ortak suçlama özelliği çok dikkat çekiciydi: Sigorta suiistimali. Yani banka tarafından çalışanlarına yaptırılan özel sağlık sigortasının amacı dışında kullanılması. İddialara göre tespit edilen suiistimalden biri öyle bir ‘göz’e batmış ki! Bazı çalışanlar göz muayenesine gidip lüks ve pahalı güneş gözlükleri alıp faturayı da sigorta şirketine kestirmiş.

SİGORTA ŞİRKETİ BANKAYA GİTTİ!

Özel sağlık sigortasına yönelik harcamalardaki garipliği fark ederek izlemeye alan sigorta şirketi, yapılan suiistimali belirleyince gelişmeleri banka yönetimiyle paylaşmış. Skandal gibi olayla karşı karşıya kalan Banka yönetimi de özel sağlık sigortasını kötüye kullandıkları öne sürülen 150 kişiyle yolları ayırmış.

SİGORTANIZI KÖTÜYE KULLANMAYIN

Sigorta ve finans sektörü kulislerinde son günlerin en önemli konusu suiistimal hakkında yorum yapan uzmanlar yaşanan krizi analiz masasına yatırırken önemli bir uyarıyı da Finansgundem.com’la paylaştı:

“Her zaman söylüyoruz, sadece özel sağlık sigortasını değil diğer sigortalarınızı da kötüye kullanmayın. Bu durum hem sizin kötü bir sigorta kullanıcısı olarak kayıtlara girmenize hem de sadece sizin değil sigorta yaptıran herkesin sigorta primlerinin yükselmesine neden oluyor. Örneğin ‘kasko sigortam var’ diye aracınızın bakım ücretini sigorta şirketinden alırsanız hem sigorta primlerinin yükselmesine neden olursunuz hem de haksız kazanç sağlamış olursunuz. Düşünsenize eviniz ve eşyalarınızı sigortalı diye eşyalarınıza gelecek hasarı hak etmediğiniz bir şekilde sigorta şirketinden alırsanız durum değişir mi? Bir örnek daha verelim göz muayenesine gidip, muayene ücreti karşılığında pahalı güneş gözlükleri alırsanız da aynı sonuç aynı olur…”

ETİKETLER :
YORUMLAR (17)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bülent Arda28 Nisan 2017 23:29

    İyi de şube müdürleri şube çalışanları hepsi bu olayı yapıyordu. HSBC her yıl gözlüğünü yenileyen Kişiler vardı Yen'i mi akıllarına gelmiş. Sadece bahane yaratıp atmışlar. Peki bu işe karışan optik firmaları suçlu değil mi ?

  • Eda Aktürk28 Nisan 2017 07:48

    Küçülmekte olan bir bankanın şu anının şartlarıyla toplu çıkarım yapamaması sebebi ve çalışanlarına tazminat veremeyecek olması nedeniyle oynadığı küçük düşürücü bir oyun 150 kişinin çıkarılması aynı zamanda çalışanlarında yükselişlerinin durdurulması bu kadar haksızlık nedeniyle sanırım ilerleyemediler

  • Rezalet 28 Nisan 2017 00:23

    Hsbc Rezalet Sadece kendı itibarını rezıl etmiş. Üç beş kuruş için!

  • Hsbc Kapatılsın28 Nisan 2017 00:01

    Hsbc gibi büyük bır bankanın personellerıne bunu yapması çok komık bır durum. Çalışan bınlerce personel bunu yaparken nedense sadece 150 kişiyi işten çıkarıyor. Kalanlara ise aynı işlemi yapmalarına rağmen sadece uyarı verılıyor. Nerde kaldı hsbc suçun Genelliği ilkesi Bu işlem senelerce yapılmış Tamda küçülmeye giderkenmi böyle bir oyun kurdun kendı çalişanlarına Bir banka anca bu kadar daha kendını rezıl edebılırdı. Kendı müşterılerınızı bırak Kendı çaliştırdıgınız personellerınıze saygınız kalmamiş. 600 TL için kendı personelını gözden çıkardıysan bızde senı gözden çıkarıyoruz premıer hesabımı kapatıp bır daha asla sızın gıbı ucuz hesaplar pesınde koşan bır bankayla calişmıycam.

  • Deli hikmet26 Nisan 2017 23:56

    Bir banka ancak kendini böyle rezil edebilir bir haber sitesine para verip işten çıkardığı personellerine dava açma şansını tanımayacağını düşüyor. Hsbc beş para etmez, lanet olsun böyle bankaya çalışanlara yazık, müşterileri geçtim.

  • Andriy Shevchenko26 Nisan 2017 14:51

    Bu banka da bu işlemi yapan 3000 personel varken 150 kişi işten çıkarılıyor.Ayrıca yapan banka yöneticileri de fakat onlara dokunulmadı.Küçülmeye gitmek adına yapılan komik bir işlem.HSBC bu kadar düştü mü yarın ilk işim premier hesabımı kapatmak olacak.

  • Bankacı 26 Nisan 2017 08:35

    Hangi banka olduğu yazılı... yazık ki bi banka adı çıkmasın diye her şeyi örtbas ediyor asıl dolandırıcılık senelerce devam edip bu duruma sunulması.. Ardından küçülme bahanesiyle çıkarım yapılması Bankada bu konuda ne kadar suçsuz...

  • yorum25 Nisan 2017 11:06

    bankacılık kronik bir toplumsal vaka haline gelmiştir..200 bin bankacının çok çok büyük bir kısmının psikolojik sorunları var..özellikle yabancı sermayeli bankalar inanın maden işçisinin bedenen çektiğinin on katını beynen ruhen baskı olarak uyguluyor..bunalmış durumdalar..bakmayın kravat taktıklarına şıklık ve kibarlıklarına..içlerinde ne ruhsal çöküşer var..mecbur rol yapıyorlar :(( maddi hayat standartlarını korumak için..kibarca kölelik.

  • ŞENAY25 Nisan 2017 09:59

    HSBC - ALLIANZ

  • Hande25 Nisan 2017 09:53

    Bütün bankalarda ve birçok özel sektörde özel sağlık sigortası ile gözlük almamış vs kimse varmı bunu yapan yüzlerce insan olduğu halde çok acı bu insanları dolandırıcı gibi aktarmanız .Bu insanlar sadece 150 kişimi sanıyorsunuz yada en fazla 600-700 tl olabilecek bir limit için milyonluk portföyleri yöneten insanlar sizce bukadar küçülür mü? bunu hiç düşündünüz mü bu limitler insanlarca birer hak biliniyor ne yazık kı .bu bir suistimal değil neyazık ki bu insanların hayatına böyle bir leke atmanız doğru değil . Yıllardır kurumlarda çalışanlar bu limiti bir hak olarak bilinirken anlatılırken İnsan Kaynakları birimleri gerekli uyarıları yapmak ve bu yanlış anlaşılmayı düzelmek için nerdeydi .Çünkü onlarda bu limitlerini kullandı .Belli sayıda kurban seçildi bu insanlar ve içerideki 1.500 den fazla insana bu limitlerinizi bu şekilde kullandığınızı tesbit ettik tekrarlarsanız sizde böyle olursunuz dendiğini biliyormusunuz. Lütfen biraz empati kurun

  • yazık25 Nisan 2017 09:51

    lafa gelince atıp tutarlar göz boyamak için biz şöyle sağlamız böyle itibarlıyız falan diye...baştan aşağı kokuşmuş bir sektör..

  • Aram25 Nisan 2017 09:00

    Sigorta şirketleri Adnan ezen optik i araştırsınlar altın ve saat bile verşyordu şaka değil

  • Serkan25 Nisan 2017 08:52

    Hangi banka olduğunu bilen var mı

  • Sigortacı25 Nisan 2017 08:39

    Bir suçu işleyenlerin sayısı fazla da olsa; eskiden beri bunu bilseniz de ispat edebildiğinizde aksiyon alabiliyorsunuz. Bence sorulması gereken soru, bu kişiler hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunuldu mu? Yoksa tazminat ödememek yeter mi dendi... Tazminat ödememeyi yeterli bulan şirketler, suiistimale örtülü destek vermiş oluyorlar... Bence yanlış...

  • Kerem Haci24 Nisan 2017 21:58

    Suistimale karisan sayisi cok daha fazla, neden sadece 150'sini cikardilar acaba diye sormak lazim

  • Tayok24 Nisan 2017 21:31

    Günaydınn... bu gune kadar bunu bilmiyorlar miydi..kendi sigortaları ile eşlerinin dişlerini yaptiranlar,burun estetiği yaptırıp sinüzit ameliyatı gösterenler,.. güneş gözlüğü nedir ki.. tekrar günaydın..Mutlu sabahlar...

  • Ahmet Aksoy 24 Nisan 2017 20:23

    Hangi banka?