BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTürkiye'deki Azınlık cemaatleri Yeni Zelanda'daki terör saldırısını kınadı----

Türkiye'deki Azınlık cemaatleri Yeni Zelanda'daki terör saldırısını kınadı

Türkiye'deki Azınlık cemaatleri Yeni Zelanda'daki terör saldırısını kınadı
16 Mart 2019 - 23:52 www.finansgundem.com

Türkiye'deki azınlık cemaat liderleri yayımladıkları bildiriyle Yeni Zelanda'nın Christchurch kentinde dün cuma namazı sırasında iki camiye düzenlenen terör saldırısını kınadı.

Bildiriyi, Türkiye Hahambaşısı Rav İshak Haleva, Türkiye Ermenileri  Patrik Genel Vekili Aram Ateşyan, Süryani Kadim Cemaati Lideri Yusuf Çetin,  Türkiye Ermeni Katolikleri Ruhani Reisi Levon Zekiyan, Keldani Cemaati Ruhani  Lideri François Yakan, Türkiye Süryani Katolik Vekili Orhan Çanlı, Bulgar Cemaati  Ruhani Lideri Angel Velkov imzaladı.

Cuma namazı kılındığı esnada camilerinde ibadet eden masum insanlara  sadece Müslüman oldukları için yapılan katliamın şiddetle kınandığı bildiride, şu  ifadelere yer verildi:

"Hangi inanca sahip olduğumuzu gözetmeksizin hepimizi tehdit eden ve  şiddetle reddettiğimiz bu nefret terörü dünyada artan İslam düşmanlığının da  kabul edilemez sonucudur. Bu katliamın hemen ertesinde Türkiye Cumhurbaşkanımızın  şahsını ve Türkiye'mizin toprak bütünlüğünü hedef alan nefret dolu tehdit ve  söylemleri de şiddetle kınıyor ve reddediyoruz."

Bildiride hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil  şifalar dilenirken, tüm devletleri artmakta olan her türlü ırkçılık ve  ötekileştirerek yok etme söylem ve eylemleriyle en duyarlı şekilde mücadele  çağrısı yapıldı.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)