BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTürkiye’de yaşayan İngiliz dolandırıcı ülkeyi karıştırdı----

Türkiye’de yaşayan İngiliz dolandırıcı ülkeyi karıştırdı

Türkiye’de yaşayan İngiliz dolandırıcı ülkeyi karıştırdı
20 Kasım 2019 - 17:17 www.finansgundem.com

2012 yılından beri Türkiye’de yaşasa da İngiliz makamlarına bunu bildirmeyen Terence Carolan’ın yıllarca emekli ikramiyesi aldığı ortaya çıktı.

Turizmin gözde noktaları Antalya, Kaş, Dalaman ve Fethiye başta olmak üzere birçok noktaya taşınan İngiliz vatandaşları İngiltere’nin gündeminde… Bölgenin sıcak iklimi ve İngiltere’ye oranla daha ucuz olması sebebiyle birçok İngiliz’in temelli taşındığı bu bölgede büyük bir dolandırıcılık ortaya çıktı.

İngiltere’nin çok okunan gazeteleri 83 yaşındaki Terence Carolan’ı manşetlerine taşıdı. Her ne kadar 2012 yılından beri Türkiye’de yaşasa da İngiliz makamlarına bunu bildirmeyen Carolan’ın yıllarca emekli ikramiyesi aldığı ortaya çıktı.

Temmuz 2012 ile bu yılın Şubat ayı arasında Türkiye’de yaşayan Carolan’ın belirli dönemlerde verilen emekli ikramiyesi almaya hakkı olmamasına rağmen ev adresi olarak İngiltere’nin Scunthorpe kasabasında yaşayan kızının adresini gösterdiği belirlendi. İngiltere’nin kuzeybatısında bulunan Scunthorpe’ta yaşayan kızının adresini yetkililere bildiren ve bu sayede binlerce pound haksız kazanç elde eden Carolan bugün hakim karşısına çıktı.

Grimsby Live gazetesinin haberine göre hakim karşısına çıkan Carolan suçunu itiraf ederek bunu yaşına bağladı. Carolan, “Bu bilgiyi yetkililerle paylaşmayı unutmuşum. Yaşım ileri olduğu için unutabiliyorum” dedi. Carolan’ın Türkiye’de yaşarken paraya ihtiyaç duyduğu ve bu sebeple bu suçu işlediği belirtildi.

Carolan’a 12 hafta hapis cezası verilirken bu ceza ertelendi. Öte yandan 120 İngiliz poundu para cezası verildi.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)