BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTürkiye'de salgın, aşının yaygınlaşmasıyla bitecek----

Türkiye'de salgın, aşının yaygınlaşmasıyla bitecek

Türkiye'de salgın, aşının yaygınlaşmasıyla bitecek
11 Aralık 2020 - 09:54 www.finansgundem.com

Araştırma şirketi AGS Global tarafından yapılan araştırmaya göre Türkiye, salgının tamamen bitmesi için aşının yaygınlaşmasını bekliyor.

ASG Global, Türkiye’de salgın ve aşı çalışmalarını araştıran bir çalışma gerçekleştirdi. 12 ilde gerçekleşen bu araştırmaya göre Türkiye, salgının tamamen bitmesi için aşının yaygınlaşmasını bekliyor. Katılımcıların yüzde 28.4’ü salgının aşının yaygınlaşması ile biteceğini, yüzde 24.2’si salgının hazirana kadar biteceğini yüzde 17.8’i ise yıl gelecek aralık ayında biteceğini söylüyor.

Hürriyet'te yer alan Emre Eser'in haberine göre detaylar şu şekilde:

AŞI ÇALIŞMALARINA GÜVENENLERİN ORANI GAYET YÜKSEK

Salgının bir yıl sonra yani 2022’nin ilk aylarında biteceğini düşünenlerin oranı yüzde 9, 2022’nin ikinci yarısında biteceğini düşünenlerin oranı ise yüzde11.5 olurken hiçbir zaman bitmeyeceğini düşünenlerin oranı da yüzde 9.1 olarak gerçekleşti. Katılımcıların yüzde 53.4’ü dünyada gerçekleştirilen aşı çalışmalarına güven duyduğunu belirtirken güvensizlerin oranı yüzde 28, kararsızların oranı ise yüzde 18.1 oldu. Araştırmaya göre katılımcıların yüzde 56.8’i Türkiye’de devam eden aşı çalışmalarına güven duyduğunu belirtiyor.

GÜVENSİZLER: KÜRESEL GÜÇLERİN OYUNU

Öte yandan aşı çalışmaları konusunda kötümserlerin gerekçeleri ise; koronavirüs salgınının küresel güçlerin manipülasyonu olması (yüzde 27,4), virüsün mutasyonu uğrayacağı (yüzde 27.2), büyük ilaç şirketlerinin dünyaya aşı satma stratejisi olduğu yönündeki inanç (yüzde 23.4) ve tüm dünya nüfusunun aşılanabileceğine inanılmaması (yüzde 22) olarak sıralanıyor.

KÖTÜMSER TAVIRLARIN BAŞINDA ALT YAPI YETERSİZLİĞİ YER ALIYOR

Türkiye’de yürütülen aşı çalışmaları konusunda kötümser olanların arasında en çok öne çıkan görüş yüzde 29.6 ile yeterli altyapı çalışmasının bulunmadığına dair. Bu konuda katılıncıların yüzde 18.3’ü virüsün mutasyona uğrayacağını, yüzde 18.1’i bunun ilaç şirketlerinin stratejisi olduğunu, yüzde 16.8’i yeterli aşılanma sayısına ulaşılamayacağını, yüzde 13.5’i siyasi propaganda malzemesi yapıldığını, yüzde 3.6’sı ise koronavirüsün aslında gerçek olmadığını belirtiyor.

Bilimsel araştırmadan 'sosyal mesafe'ye tam not

 

Kovid-19 aşıları nasıl bu kadar hızlı geliştirildi?

 

Kovid-19 aşısıyla ilgili bilgi kirliliğine dikkat!

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • dr11 Aralık 2020 10:35

    Vaka sayılarında yapılan ahlaksızlığı şimdi de millet dışarıda kalıp hastalansın diye mi yapıyorsunuz?!!! DSÖ AŞILARIN ANTİKOR OLUŞTURUP BAĞIŞIKLIĞI GÜÇLENDİRMEDİĞİNİ SÖYLEDİĞİNİ UNUTTUNUZ HEMEN.. GERÇİ ONLAR DA YARIN ÇIKIP AŞILAR İYİ DERSE ŞAŞIRMAYIZ DA MAALESEF AŞININ GÜVENİLİR OLMADIĞI DA AZ ÇOK MEYDANA ÇIKTI...