BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlakTürkiye'de lig atlatacak proje!----

Türkiye'de lig atlatacak proje!

Türkiye'de lig atlatacak proje!
07 Mayıs 2015 - 07:44 www.finansgundem.com

Ağaoğlu, İstanbul Uluslararası Finans Merkezi'nin üst yapı inşaatının temelini attı

Türkiye' yi 2023'te dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına sokacak dev projeler tüm hızıyla devam ediyor. Son olarak Emlak Konut GYO'nun geliştirdiği ve Ağaoğlu İnşaat'ın hayata geçireceği İstanbul Uluslararası Finans Merkezi (İFM) projesinin üst yapı inşaatının temeli atıldı. Mart ayında ruhsat işlemleri tamamlanan yatırım kapsamında, 800 milyon metreküp hafriyat, ortak altyapı, ulaşım yolları ve proje alanının zemin iyileştirmesi gibi işlemler için Ağaoğlu, bugüne kadar 250 milyon dolar harcama yaptı. Projede yer alacak banka ve kurumların inşaat sürecine katılmasıyla Finans Merkezi'nin 2018'de tamamlanması bekleniyor.

BİN 448 BAĞIMSIZ BÖLÜM

Ağaoğlu İnşaat, imzalanan sözleşme kapsamında merkezde yer alan özel proje alanında 940 bin metrekarelik büyüklüğe sahip bin 448 bağımsız bölüm inşa edecek. Projede yükseklikleri 15 ila 30 kat arasında değişen 6 ofis ve 22 katlı bir residans bloku yer alacak. Yaklaşık 141 bin metrekarelik alana sahip teknolojik donanımlı ofis bloklarında toplam 977 bağımsız bölüm, residans blokunda 1+0, 1+1, 2+1 tipinde 319 daire bulunacak.

2 BİN 500 KİŞİLİK SALON

Projenin bütününde yer alan 98 bin metrekarelik AVM alanının yaklaşık 40 bini Ağaoğlu tarafından yapılacak. AVM'de çeşitli büyüklüklerde 147 ticari birimle 10 sinema salonu yer alacak. Projede yaklaşık 16 bin metrekare kapalı alana sahip 2 bin 500 kişilik bir konferans merkezi de bulunacak.

GENEL MERKEZLERE EV SAHİPLİĞİ YAPACAK

Avan projesi HOK Mimarlık tarafından geliştirilen İFM'de, 303 bin 655 metrekarelik alanda Merkez Bankası, Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank, BDDK, SPK gibi kamu kurumları ile Tahincioğlu ile Abdi İbrahim ortaklığında kurulan TAO'nun da genel merkezleri yer alacak. Dünyanın sayılı merkezleri arasında yer alacak olan İFM'nin İstanbul'un çekim gücünü olumlu yönde etkilemesi bekleniyor. Proje, Türkiye'nin uluslararası sermaye hareketlerinden aldığı payı da artıracak.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)