BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTürkiye'de koronavirüse karşı tedbir oranı yüzde 55----

Türkiye'de koronavirüse karşı tedbir oranı yüzde 55

Türkiye'de koronavirüse karşı tedbir oranı yüzde 55
17 Mart 2020 - 12:21 www.finansgundem.com

Konda Araştırma, yeni tip koronavirüs ve Covid-19 salgınına ilişkin saha çalışmasının sonuçlarını kamuoyuyla paylaştı.

Konda'nın koronavirüs (Covid-19) salgını hakkında yayımladığı bilgi notuna göre, Türkiye'de toplumun yüzde 97'si koronavirüse ilişkin duyuma sahip, yüzde 86,5'iyse virüsün nasıl yayıldığını biliyor.

Öte yandan bilgi notunda virüsten korunmak için tedbir amaçlı neler yapılması gerektiğini bilenlerin oranı yüzde 85 olduğu halde pratikte bu tedbirleri uygulayanların oranının yüzde 55'lerde kaldığı belirtildi.

Araştırmanın bulgularına göre, toplumun yüzde 45’i Sağlık Bakanlığı ve devlet kurumlarının bu virüse karşı yeterli önlem aldığına ve yine yüzde 45’i ilgili kurumların topluma doğru bilgi verdiğine inanmıyor.

Konda Araştırma, karar verici pozisyonlardaki abonelerine yönelik tavsiyelerde bulundu. Bilgi notunda, "(Salgına dair) tedbirlerin uygulanması amaçlı çabaların yoğunlaştırılması ve hatta sorumlu olduğumuz alanlarda tedbir amaçlı uygulamaların zorunlu hale getirilmesi daha yararlı olacaktır" ifadeleri kullanıldı.

Araştırmaya ulaşmak için tıklayınız...

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)