BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTürkiye'de kaç siyasi parti var?----

Türkiye'de kaç siyasi parti var?

Türkiye'de kaç siyasi parti var?
25 Nisan 2013 - 12:53 www.finansgundem.com

İşte 18 Nisan itibariyle siyasi faaliyetlerini sürdüren parti sayısı...

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının kayıtlarına göre, 18 Nisan itibarıyla 73'e ulaşan siyasi partilerden Muhafazakar Yükseliş Partisi, Türkiye İşsizler ve Emekçiler Partisi ile Vatan ve İstiklal Partisi yıl içinde siyasi hayatlarına başladılar.
Faaliyetteki siyasi partiden 11'i geçen yıl kuruldu. Bu partiler arasında adını "Adalet ve Kalkınma Partisi", kısaltmasını da "AK Parti" olarak değiştirmesi nedeniyle Anayasa Mahkemesinden ihtar alan Adaletçi Kurtuluş Partisi ile 1 Kasım 2010'da Numan Kurtulmuş'un genel başkanlığında kurulan, 19 Eylül 2012'de de kapatılmasına karar verilen fakat Mücahit Kanpolat ve bir grup tarafından 27 Eylül 2012'de tekrar kurulan HAS Parti'de bulunuyor.
ADLARIYLA DİKKAT ÇEKİYORLAR
Geçen yıl kurulan partiler Hak ve Adalet Partisi "HAP", Doğuş ve Aydınlık Partisinin "DAP", kısaltmalarını kullanırken, bu yılın başında kurulan Vatan ve İstiklal Partisinin kısaltma olarak "V.İ.P."i kullanması dikkati çekiyor.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)