BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinTürkiye'de hergün 12 milyon ekmek israf ediliyor----

Türkiye'de hergün 12 milyon ekmek israf ediliyor

Türkiye'de hergün 12 milyon ekmek israf ediliyor
01 Aralık 2014 - 23:08 www.finansgundem.com

Ekmek Üreticileri Federasyonu Genel Başkanı Murat Kavuncu "Türkiye'de günlük 120 milyon adet ekmek üretiliyor, bunun 12 milyonu israf ediliyor" dedi

Ekmek Üreticileri Federasyonu Genel Başkanı Murat Kavuncu, Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği (SESOB) Toplantı Salonunda, kentteki ekmek üreticileriyle bir araya geldi. 

Türkiye'de 77 ilde teşkilatları bulunduğunu dile getiren Kavuncu, 76 milyonu doyuran, 34 bin fırıncıyı içerisinde barındıran ülkenin en büyük sivil toplum kuruluşu olduklarını belirtti.

Ekmek üreticilerinin rekabeti nedeniyle sıkıntılar yaşandığına dikkati çeken Kavuncu, şunları kaydetti:

"Türkiye'deki fırıncılar ucuz ekmek satıyor,  ekmek tarifelerine, fiyatlara uymuyor. Biz de bu haksız rekabeti ortadan kaldırmak ve fırıncıların para kazanması için mahkeme kararı çıkarttık. Fırıncı haksız rekabet yapmasın, maliyetinin altındaekmek satmasın istedik. Bu sektörü kurtarmak, mahkemeyi kazanmak için 1,5 yıl çalıştık. Sonuç olarak federasyonumuzun ve Çankırı Şube Başkanlığımızın, 'haksız rekabete karşı' Çankırı Ticaret Mahkemesinde açmış olduğu davayı kazandık. Artık Türkiye'de, fırıncılık mesleğinde haksız rekabet olmayacak."

Ekmek israfının önüne geçmek için de çalışma başlattıklarını aktaran Kavuncu, "Türkiye'de günlük 120 milyon adet  ekmek üretilmekte, bunun 12 milyonu israf ediliyor.Ekmek israfını önleyebilmek için her yerde hummalı bir çalışma yürütülüyor" diye konuştu.

Kavuncu, Sivas'ta yapılan çalışmaları diğer illerde örnek gösterdiklerini ifade ederek, "Sivas'taki fırınların çok kaliteli ve hijyenik olduğunu gördüm. Haksız rekabet yok, çok güzel çalışmalar var" dedi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)