BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTürkiye’de görülen ilk korona virüsü hangi şehirde?----

Türkiye’de görülen ilk korona virüsü hangi şehirde?

Türkiye’de görülen ilk korona virüsü hangi şehirde?
11 Mart 2020 - 09:50 www.finansgundem.com

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, gece yarısı Türkiye'de ilk korona virüsü vakasını açıkladı. Virüsü kapan kişinin yaşadığı şehir, tedavi gördüğü hastane ise açıklanmadı.

Tüm dünyada dalga dalga yayılan ve 4 binden fazla kişinin ölümüne yol açan Covid-19 (yeni korona virüsü) Türkiye’ye de sıçradı.

Dün gece yarısı kameraların karşısına geçen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Korona virüsü şüphesi olan vatandaşımızın test sonucu pozitif çıktı” dedi.

Hastanın virüsü Avrupa’dan kaptığı, erkek olduğu, aile bireyleri ve yakın çevresinin gözetim altında olduğu açıklanırken, vakanın hangi şehirde görüldüğü açıklanmadı.

Günlerdir başta Çin, İtalya, İran olmak üzere korona virüs yüzünden ölen insanların haberlerinin endişeyle takip edildiği Türkiye’de panik yaşanmaya başladı.

CNN TÜRK SPİKERİ CANLI YAYINDA “İSTANBUL” DEDİ

Dün gece Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın açıklamalarını veren CNN Türk ekranında spikerin, “İstanbul’da bir vatandaşımızın test sonucu pozitif çıktı” demesi kafaları karıştırdı.

ESKİ AKP’Lİ MİLLETVEKİLİ, BAKAN’DAN ÖNCE AÇIKLADI

Eski AKP milletvekili Mehmet Metiner’in CNN Türk’te katıldığı bir programda, daha Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıklama yapmadan, “Bir vaka var, İstanbul diyor” sözleri canlı yayına yansıdı.

Ülke genelinde panik yaşanırken herkes hastanın hangi şehirde olduğunu merak ediyor. Test sonucu pozitif çıkan hastanın hangi şehirde ve hastanede olduğunun açıklanıp açıklanmayacağı ise bilinmiyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Bakan Koca, gözlem altındaki hastanın toplumu tehdit etmediğini belirterek, “Korona virüsü alacağımız tedbirlerden daha güçlü değildir. Topyekün risk değildir. Karantinaya alınmış bir hasta bir toplumu tehdit edemez” dedi.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)