BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaAraştırmaTürkiye'de çalışanlar streste dünya birincisi----

Türkiye'de çalışanlar streste dünya birincisi

Türkiye'de çalışanlar streste dünya birincisi
19 Haziran 2022 - 08:49 www.finansgundem.com

Gallup’un son araştırması, Türkiye’de çalışanların nasıl bir durumda içinde olduğunu ortaya koydu. Stres rekor seviyede, iki çalışandan biri gün içinde sinir ve endişe yaşıyor.

Türkiye'de çalışanların üçte ikisi stresli, yaklaşık yarısı mutsuz ve öfkeli… Tüm bu oranlarda global ortalamaların iki katına ulaşılması işyerlerindeki huzura dair ciddi alarm veriyor.

Global araştırma şirketi Gallup, dünyanın her bölgesinden 96 ülkeyi kapsayan ve işyerlerinde çalışanların durumunu ölçümlediği raporunu açıkladı. Özlem Ermiş Beyhan'ın Sözcü'deki haberinde yer verilen rapora göre tüm dünyada işçiler stres altında ve mutsuz. Ancak Türkiye'de işçilerin stres ve mutsuzluğu daha fazla. 

GÜN İÇİNDE AĞIR STRES ALTINDAYIZ

Rapora göre dünyada çalışanların stres düzeyi tüm zamanların en yüksek seviyesine, yüzde 44'e yükseldi. Türkiye'ye bakıldığında ise rekor olan bu rakamın çok ötesinde bir sonuç ortaya çıktı: Türkiye'de çalışanların yüzde 66'sı gün içinde yoğun bir stres altında olduğunu belirtti.

Yaşam şartlarının enflasyon artışı paralelinde hızla bozulması, özellikle sabit gelirlilerin hayat kalitesinde keskin bir düşüş, stres düzeyinde ise sert bir artış yarattı.  Türkiye'de 3 çalışandan 2'si ağır stres altında olduğunu söylerken bu oranla ülkemizdeki çalışanlar tüm dünyada ilk sırada yer aldı. Türkiye'yi yüzde 65 ile Lübnan izledi. Araştırma, çalışanların endişe seviyesini de ölçüyor. Türkiye'de çalışanların yüzde 43'ü her gün derin bir endişe içinde olduğunu söyledi. Bu oranda geçen yıla göre 3 puan artış var.

İKİ KAT DAHA FAZLA ÖFKELİYİZ

Araştırmaya göre Türkiye'de çalışanların yüzde 46'sı gün içinde öfke yaşadığını belirtti.  Bu oran global ortalama olan yüzde 21'in iki katından fazla.

ÇALIŞANLARIN YÜZDE 40'I MUTSUZ

Çalışanların mutluluğu işyerlerinin ticari başarısını ve verimliliğini, bu da ülke ekonomisini birebir etkiliyor. Türkiye'de çalışanlara dair veriler ise global ortalamadan hep olumsuz ayrışıyor. Araştırmaya göre gün içinde derin bir mutsuzluk yaşayan Türk işgücündeki artış oranı ise yüzde 5. Türkiye'de çalışanların yüzde 40'ı gün içinde  mutsuz olduğunu belirtti. Bu oran yüzde 23 olan global ortalamanın çok üzerinde. Dünyada çalışanların yüzde 11'i gün içinde saygı görmediklerini düşünüyor, Türkiye'de bu oran da iki katı: yüzde 21.

Merkez Bankası'nın faiz kararında değişiklik beklenmiyor

 

Bakan Nebati'den enflasyonla mücadele açıklaması

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • E.g.19 Haziran 2022 09:21

    VEZNEDE GÖREV YAPARKEN KULLANMAM İÇİN VERİLEN PARA SAYMA MAKİNASI SADECE ADET SAYIP ŞÜPHELİ/SAHTE PARAYI AYIRMADIĞINDAN ÇOK FAZLA STRESE GİRER KALBİM DURACAK GİBİ OLURDU DİĞER VEZNEDAR ARKADAŞ STRESTEN DEFALARCA ANJİYO OLMUŞTUR SAHTE ÇIKAN PARALARI KREDİ KARTLARINDAN PARA ÇEKEREK/CEBİMİZDEN ÖDEMEK ZORUNDA KALIRDIK EMEKLİ OLUNCA RAHATLADIM