BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinTürkiye'de bir ilk: DNA testiyle gelen 186 milyon liralık miras!----

Türkiye'de bir ilk: DNA testiyle gelen 186 milyon liralık miras!

Türkiye'de bir ilk: DNA testiyle gelen 186 milyon liralık miras!
27 Ekim 2022 - 08:39 www.finansgundem.com

İzmir'de iş insanı Zeki Sabuncu, A.Ç. isimli kadından olan iki çocuğunu nüfusuna almamak için 24 yıl DNA testi yüzünden yurtdışına kaçmıştı, sonunda yakalandı ve gerçek ortaya çıktı. İşte şoke eden detaylar...


İzmir'de müteahhitlik yapan işadamı Zeki Sabuncu (52), 1991'de dini nikâhla evlendiği A.Ç. ile 7 yıl birlikte yaşadı. Çiftin bu ilişkiden bugün 30 yaşında olan kızları B.Ç. ve 24 yaşında olan oğulları T.Ç. doğdu. Resmi nikâhı olmadığı için çocuklar annenin nüfusuna kaydedildi. Çocuklar dünyaya geldikten sonra A.Ç. ısrarla resmi nikâh yaptırmak isteyince, Sabuncu oğlunun doğumundan birkaç hafta sonra, Temmuz 1998'de Hollanda'ya yerleşti.

İstanbul'da bir otelde ortaklığı bulunan Sabuncu'nun Hollanda ile Türkiye'de inşaat ve temizlik şirketi olduğu öğrenildi. Abla-kardeş, İzmir 9. Aile Mahkemesi'nde 10 milyon euro (186 milyon lira) serveti bulunan Sabuncu'ya babalık davası açtı. Duruşmalara gelmeyen Sabuncu'ya babalık testi yapılamadı.

TÜRKİYE'DE İLK KEZ YURTDIŞINDAN DNA ÖRNEĞİ ALINDI

Mahkeme, geçen yıl çıkarılan kanuna dayanarak Türkiye'de bir ilke imza atıp Rotterdam Başkonsolosluğu'na, Sabuncu'dan DNA örneği alınması için bir yazı yazdı. Konsolosluk da durumu Hollanda polisine bildirdi. Sabuncu, geçen nisan ayında Hollanda polisi tarafından yakalanarak DNA testine götürüldü. Böylece Türkiye'de devam eden bir dava kapsamında yurtdışında ilk kez DNA örneği alınmış oldu. 24 yıl sonra kaçak babadan alınan DNA örnekleri, İzmir Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

Sabah'taki habere göre; yapılan test sonucu Sabuncu'nun T.Ç. ile ablası B.Ç.'nin yüzde 99.99 biyolojik babası olduğu belirlendi. Mahkeme, abla ve kardeşin Sabuncu'nun nüfusuna kaydedilmesine karar verdi.

(Zeki Sabuncu, oğlu doğduktan birkaç hafta sonra Hollanda'ya gitti.)

"YURTDIŞINDA YAŞAYAN BABALAR ARTIK DNA TESTİNDEN KAÇAMAYACAK"

Avukat Varol Turbay, "Türkiye'de devam eden bir davada yurtdışında ilk kez DNA alınmış oldu. Hollanda polisi, Zeki Sabuncu'yu bir hafta içinde yakalayarak DNA örneğini alıp Türkiye'ye gönderdi. İzmir Adli Tıp Kurumu da çok seri bir şekilde sonuç bildirdi. İzmir Adli Tıp Kurumu Biyoloji İhtisas Dairesi çok iyi çalışıyor. Yurtdışında yaşayan babalar artık DNA testinden kaçamayacak. Açılan manevi tazinat davası sürüyor" dedi.

DNA savaşları uyarısı

 

Tulsa Katliamı kurbanlarının yakınları DNA örneği verebilecek

 

Sahte DNA uzmanı Bülent Uygun'u çarptı!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)