BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTürkiye'de 26 bin yabancı öğrenci var----

Türkiye'de 26 bin yabancı öğrenci var

Türkiye'de 26 bin yabancı öğrenci var
25 Ekim 2013 - 14:29 www.finansgundem.com

Son 5 yılda üniversitelerimizdeki yabancı öğrenci sayısı yüzde 60 arttı. Her yabancı öğrenci Türkiye'ye 30 bin dolar bırakıyor.

Çevre ülkeler başta olmak üzere dünyanın farklı bölgelerinden üniversite öğrencilerinin tercihi haline gelen Türkiye’de son beş yılda yabancı öğrenci sayısında yüzde 60 oranında artış yaşandı. 
Türk üniversitelerinin yurtdışı tanıtıma ayırdıkları pay ve yürüttükleri çalışmalar meyvelerini vermeye devam ediyor. Rakamlar, son beş yılda Türkiye’de yabancı öğrenci sayısının yüzde 60 oranında arttığını ortaya koyuyor. Halihazırda Türkiye'deki üniversitelerde, 150 ülkeden 26 bini aşkın yabancı uyruklu öğrenci öğrenim görüyor. Türk üniversitelerini ise en fazla bölge ülkelerindeki öğrenciler tercih ediyor. Ayrıca bazı Türk cumhuriyetlerinden üniversite eğitimi almak için gelenlerin sayısı da diğer ülkelere göre daha fazla. 
Her öğrencinin birer elçi olduğuna dikkat çeken Bahçeşehir Üniversitesi (BAU) Mütevelli Heyeti Başkanı Enver Yücel konuya ilişkin açıklamasında, ortaya çıkan tablonun ekonomik boyutuna da dikkat çekerek, “Eğitim görmek için ülkemize gelen her yabancı uyruklu öğrenci Türkiye’ye ortalama 30 bin dolar bırakıyor. Bu rakamı her yıl gelen öğrenci sayısıyla çarptığımızda ülke ekonomisine sağladığı katkı ortaya çıkar. Eğitimin bir sektör olarak destek görmesiyle bu rakamların ve oranların çok daha yukarıya çıkacağını düşünüyorum. Üniversite olarak bu konuda üzerimize düşen ne varsa yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz” dedi. 
İstanbul başta olmak üzere, Berlin, Washington DC, Boston, Silikon Vadisi, Hong Kong ve Roma’da kampüsleri bulunan BAU tüm dünyadan yabancı öğrenciler için bir çekim merkezi halini aldı. Avrupa’dan Amerika’ya, Ortadoğu ülkelerinden Kafkasya’ya kadar geniş bir coğrafyadan öğrencilerin lisans, yüksek lisans ve doktora eğitimi almak için tercih ettiği BAU İstanbul kampüsünde bini aşkın yabancı öğrenci eğitim görüyor. BAU Mütevelli Heyeti Başkanı Enver Yücel, “Türkiye’de her geçen gün yabancı öğrenci sayısı artıyor. Biz de BAU olarak bu durumun lokomotiflerinden biriyiz. Yurtdışı çalışmalarımız da devlet tarafından destek görmeye başladı, bu olumlu bir gelişme” dedi. Her yıl pek çok ülkede eğitim kurumlarını ve yurtdışında düzenlenen eğitim fuarlarını ziyaret ettiklerini belirten Yücel “Yıllardır tüm dünyaya Türkiye’yi ve Türk üniversitelerini anlatıyoruz. Bu stratejimiz artık meyvelerini vermeye başladı. Ülkemizin yabancı öğrenciler için bir çekim merkezi haline geleceğine inanıyorum” açıklamasında bulundu.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)