BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTürkiye yüzde 11.1 büyüyerek dünyada bir numara oldu----

Türkiye yüzde 11.1 büyüyerek dünyada bir numara oldu

Türkiye yüzde 11.1 büyüyerek dünyada bir numara oldu
17 Mart 2018 - 12:48 www.finansgundem.com

Başbakan Yıldırım, "Küresel piyasalarda dalgalanmaların devam etmesine rağmen Türkiye üçüncü çeyrekte yüzde 11.1 büyüyerek dünyada bir numara oldu." dedi.

Başbakan Yıldırım, "Küresel piyasalarda dalgalanmaların devam etmesine rağmen Türkiye üçüncü çeyrekte yüzde 11.1 büyüyerek dünyada bir numara oldu." dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, Uluslararası Denizcilik Zirvesi açılış oturumundaki konuşmasında, Uluslararası Denizcilik Örgütünün (IMO) 70'inci kuruluş yıl dönümünde zirvenin İstanbul'da yapılmasından duyduğu memnuniyeti ifade ederek, mezunu olmaktan gurur duyduğu Dünya Denizcilik Üniversitesinin yönetim kurulu toplantısının da bugün yapılacağını dile getirdi.

Binali Yıldırım, zirve kapsamında yapılacak etkinliklerin dünya denizciliği ve Türkiye denizcilik sektörü için güzel sonuçlara vesile olacağını söyledi.

"Ulaşıma, altyapıya yatırım büyümenin arkasındaki gerçek sebep"
Başbakan Binali Yıldırım, Türkiye'de son 15 yıl içerisinde yapılan altyapı projeleri konusunda Avrupa İmar ve Kalkınma Bankasının (EBRD) yaptığı araştırmaya ilişkin, "Türkiye'de bölünmüş yollara yapılan yatırım sayesinde, son 12 yılda, iller arasındaki mesafe en az 1,5 saat kısaldı. İllerin kendi arasındaki ticareti yüzde 40 arttı ve bu yollar sayesinde Türkiye'nin işsizliği ülke bazında yüzde 1 azaldı. Ayrıca bütün iller ihracat yapar hale geldi. Göreceli olarak daha az kalkınmış illerden daha fazla kalkınmış illere olan göçler durdu ve tersine göç başladı." bilgilerini paylaştı.

Karayolları, demiryolları ve denizcilikte altyapının ülkelerin kalkınması için önemli bir araç ve kaldıraç olduğuna işaret eden Yıldırım, şunları söyledi:

"Eğer ulaşamazsanız, erişemezseniz, o yer sizin değildir. Ulaşıma, altyapıya yapılan yatırım sonuçta Türkiye'nin 3 kat büyümesinin arkasındaki gerçek sebeptir. 2002'den 2016'ya kadar Türkiye, milli gelirini yaklaşık 3 kat büyüttü. Geçen yıl dünyada birçok belirsizlik olmasına, küresel piyasalarda dalgalanmalar devam etmesine rağmen Türkiye, üçüncü çeyrekte yüzde 11,1 büyüyerek dünyada bir numara oldu. 2017 toplamında büyümemiz yüzde 7'nin üzerinde gerçekleşecek, muhtemelen yüzde 7,3. Bu oranla da yine büyümede dünyada bir numara olacağız. Sadece 1 yıl içerisinde oluşturduğumuz yeni istihdam 1,5 milyon. Yani 1,5 milyon vatandaşımıza 2017 içinde iş bulduk. Bu, yatırımla oluyor. Yatırım neden oluyor? Eğer güven ve istikrar, öngörülebilirlik varsa, o zaman uzun vadeli yatırımlar da rahatlıkla ülkenize gelebiliyor. Bu yıl ve gelecek yıl aynı kararlılıkla çalışmalarımızı devam ettireceğiz. Türkiye, bu yıl da büyümeye, istihdam üretmeye, ihracatını artırmaya devam edecek. Çünkü ülkemiz için kurduğumuz hayaller büyük ve bu hayaller içerisinde denizcilik sektörünün de ayrı bir yeri var."

Yıldırım, "Boğazlarımızın tamamında, İstanbul Boğazı, Çanakkale Boğazı ve bütün sahil şeridimiz boyunca tamamen yerli ve milli gemi trafik sistemini kuruyoruz, bitirme aşamasına geldik. Bu şu anlama geliyor; bütün denizlerimizde seyreden gemilerin, 7/24 esasına göre uzaktan kumandayla izlenmesi ve oluşabilecek muhtemel risklere karşı gerekli müdahalelerin yapılması." şeklinde konuştu.

"Hücum gemilerinden denizaltı projesine, sismik araştırma gemilerine kadar birçok projelerin yapımı gerçekleşiyor." diyen Yıldırım, "Türkiye gerek ticaret gemisi gerekse askeri amaçlı gemi yapımında her türlü tecrübeye ve yetkinliğe sahiptir. Ürettiğimiz yeni ve yerli teknolojiye sahip ürünlerle dünya pazarlarında söz sahibi olan ülkeler arasında yerimizi alıyoruz." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR (12)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)