BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTürkiye ve Makedonya'dan ortak operasyon----

Türkiye ve Makedonya'dan ortak operasyon

Türkiye ve Makedonya'dan ortak operasyon
05 Şubat 2022 - 11:23 www.finansgundem.com

Türkiye ve Makedonya ortak uluslararası operasyon yürüterek, uyuşturucu yapımında kullanılan kimyasal maddeleri Türkiye üzerinden Makedonya'ya göndermek isteyen şebekeye büyük darbe vurdu.

İstanbul Havalimanı Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekiplerinin Makedonya ile ortaklaşa yürüttükleri uluslararası operasyonda, uyuşturucu madde yapımında kullanılan 1 ton 105 kilogram kimyasal madde ele geçirildi, 2 kişi tutuklandı.

 Ticaret Bakanlığından alınan bilgiye göre, İstanbul Havalimanı Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekiplerince istihbarat bilgi sistemleri üzerinden gerçekleştirilen risk analizi ve kontrollerde, Çin'den gönderilen ve Türkiye üzerinden transit olarak Kuzey Makedonya'ya ulaştırılmak istenilen bir kargo riskli bulundu.

Ekiplerin söz konusu kargodan aldıkları numune, Gümrükler Muhafaza Kriminal Laboratuvarında analiz edildi. Analizde, söz konusu kimyasal maddenin, beyan edildiğinin aksine uluslararası sözleşmeler kapsamında kontrole tabi olan, ulusal mevzuatta da Sağlık Bakanlığının kontrolüne tabi "P2P" maddesi olduğu tespit edildi.

Bu maddenin, amfetamin ve metamfetamin cinsi uyuşturucu madde yapımında kullanılan bir madde olduğu belirlendi.

Gümrük Muhafaza birimlerince Kuzey Makedonya makamlarıyla gerçekleştirilen temaslar neticesinde uluslararası ortak operasyon için düğmeye basıldı.

İstihbaratı Türkiye verdi, Makedonya 2 kişiyi yakaladı

Maddenin alıcılarının tespiti ve diğer uluslararası bağlantılarının ortaya çıkarılması amacıyla, Türk gümrük muhafaza teşkilatı, varış ülkesi Makedonya'nın gümrük ve emniyet teşkilatları ve iki ülkenin ilgili başsavcılıkları arasında yürütülen iş birliği çerçevesinde, Güneydoğu Avrupa Kanun Uygulama Merkezi tarafından koordine edilen bir uluslararası kontrollü teslimat uygulaması gerçekleştirildi.

Kargonun Üsküp'e ulaşmasını takiben gözaltına alınan 2 şüpheli tutuklandı.

Kuzey Makedonya İçişleri Bakanı Oliver Spasovski operasyona ilişkin olarak yaptığı açıklamada, uyuşturucuyla mücadele konusunda Türk makamlarıyla gerçekleştirilen iş birliğine vurgu yaptı. Spasovski, bu uyumlu çalışma neticesinde Üsküp'te, 50 milyon avro değerinde uyuşturucu üretiminde kullanılabilecek 1 tonu aşkın kimyasal maddenin ele geçirildiğini belirtti.

ABD operasyonundan ilk fotoğraflar! Evin içi kan gölü

Ürdün, uyuşturucu trafiğinin Ortadoğu'daki yeni rotası

ABD'den Türkiye sınırına yakın bölgeye operasyon

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)