BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTürkiye ve Ermenistan arasında uçuşlar bugün başlıyor----

Türkiye ve Ermenistan arasında uçuşlar bugün başlıyor

Türkiye ve Ermenistan arasında uçuşlar bugün başlıyor
02 Şubat 2022 - 12:04 www.finansgundem.com

Türkiye ve Ermenistan arasındaki normalleşme süreci kapsamında iki ülke arasındaki ticari uçuşlar bugün başlıyor. Bugün İstanbul’dan Erivan’a ilk tarifeli sefer gerçekleşecek.

Türkiye ve Ermenistan arasındaki ticari uçuşları Türkiye’den Pegasus Havayolları, Ermenistan’dan da Fly One Armenia şirketleri yapacak. Pegasus Havayolları, İstanbul ve Ermenistan arasında ilk aşamada haftada üç sefer yapılacağını duyurdu.

Bugün İstanbul’dan Erivan’a gidecek olana Pegasus Havayolları’na ait uçak yarın da Erivan’dan İstanbul’a seferini gerçekleştirecek. Söz konusu sefer bugün İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan saat 23:35’te yapılacak.

Ermenistan’ın Fly One Armenia şirketi de benzer şekilde Türkiye ve Ermenistan arasında haftada üç sefer gerçekleştirecek.

Türkiye’nin Ermenistan Özel Temsilcisi Büyükelçi Serdar Kılıç ve Ermenistan Temsilcisi Ruben Rubinyan 14 ocak tarihinde Rusya’nın başkenti Moskova’da bir araya gelmiş ve normalleşme adımlarını konuşmuşlardı.

Bu çerçevede iki ülke arasındaki uçuşların 2 Şubat tarihi itibariyle başlamasına karar verilmişti. Normalleşme adımları çerçevesinde Ermenistan, Türk mallarına uygulanan ambargoyu da kaldırdı. Öte yandan Ermenistan’ın 11-13 Mart tarihlerinde Antalya’da düzenlenecek Diplomatik Forum’a da katılacağı açıklandı.

Türkiye-Ermenistan arası uçuşlar yeniden başlıyor

 

Ermenistan Başbakanı Paşinyan 'dan Türkiye açıklaması

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)