BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTürkiye Varlık Fonu'ndan 'satılıyor' iddialarına yalanlama ----

Türkiye Varlık Fonu'ndan 'satılıyor' iddialarına yalanlama

Türkiye Varlık Fonu'ndan 'satılıyor' iddialarına yalanlama
18 Mart 2019 - 14:50 www.finansgundem.com

Türkiye Varlık Fonu'ndan yapılan açıklamada, "Tamamen teknik bir düzenleme getiren tebliğden Türkiye Varlık Fonu'nun satılması gibi bir anlam çıkarmak mümkün değildir." ifadeleri kullanıldı.

Türkiye Varlık Fonu'ndan yapılan açıklamada, III-52.1 sayılı Yatırım  Fonlarına İlişkin Esaslar Tebliği’nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ’in  (III-52.1.c) 12 Mart .2019 tarih ve 30712 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanmasından  sonra Türkiye Varlık Fonu'nun satılacağına dair asılsız haberlerin kamuoyu  gündemine geldiği anımsatıldı.

İlgili tebliğ uyarınca Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB),  Hazine ve Maliye Bakanlığı ve ipotek finansman kuruluşlarına ilave olarak Türkiye  Varlık Fonu tarafından para ve sermaye piyasası araçları ihraç edilmesi  durumunda, SPK'ya tabi yatırım fonlarının bu araçlara yapacağı yatırımlarda  ilgili fıkrada belirtilen sınırlamalardan muaf tutulacağının ifade edildiği  belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Tamamen teknik bir düzenleme getiren ilgili tebliğden Türkiye Varlık  Fonu'nun satılması gibi bir anlam çıkarmak mümkün değildir. Ayrıca, Türkiye  Varlık Fonu'nun satışıyla ilgili hiçbir gündem bulunmamaktadır. Büyük ve güçlü  Türkiye vizyonu çerçevesinde, ülkemizin finansal güç merkezi olma misyonuyla  faaliyet gösteren Türkiye Varlık Fonu, portföyündeki varlıkların değerini en üst  seviyeye taşıma, Türkiye'nin stratejik yatırımlarına sermaye desteği sağlama,  ulusal şirketlerden bölgesel ve küresel liderler çıkarmaya katkıda bulunma ve  uzun vadede ülkenin yetenek havuzu olmak hedefleriyle faaliyetlerine devam  etmektedir. Kötü niyetli çevrelerce yapılan bu tür kasıtlı yorumlara  vatandaşlarımızca itibar edilmemesini temenni ederiz."

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)