BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTürkiye Tunus'u turizm pazarından sildi----

Türkiye Tunus'u turizm pazarından sildi

Türkiye Tunus'u turizm pazarından sildi
07 Ağustos 2018 - 08:44 www.finansgundem.com

Rus turistler tatil için Tunus yerine Türkiye'yi tercih ediyor

Uçak krizi nedeniyle Türkiye plajlarının Rus turistlere kapandığı dönemde Rusya pazarının gözdesi olan, çift haneli rakamlarla pazar payı büyüyen ve "altın devrini" yaşayan bir ülke bugünlerde can çekişiyor: Tunus!

Rusya vatandaşı turistlerin yaz tatili tercihlerinde Tunus, Türkiye'den aldığı" geçici payı" iade ederek büyük kayıp yaşamayaşladı. Rus basınına yansıyan haberlere göre, iki yıl önce vitrine çıkan Kuzey Afrika ülkesine düzenlenen çartır seferleri bugün ya iptal ediliyor, ya da sayıları azaltılıyor. Uzmanlar böyle giderse Tunus'un "kitlesel turizm"de Rus turistleri tamamen kaybedeceği görüşünde.

Turizmciler Türkiye'nin fiyat rekabetinde Tunus'u kolayca alt ettiğine dikkat çekiyor. Buna en büyük sebep de Rusya'dan Tunus'a 6 saatte uçulurken bu sürede Türkiye'ye gidip gelmenin mümkün olması.

Otel kalitesi bakımından Tunus Türkiye'den geri kalmasa da ülkenin genel popülaritesi Türkiye ile kıyaslanamayacak kadar düşük.

Bir paket turun Rusyalı turiste ortalama maliyeti 90 bin ruble. Kaliteli bir otelde konaklamak söz konusu ise bu miktar 150 bin rubleye kadar çıkıyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)