BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro Ekonomi“Türkiye TANAP'ta kilit oyuncu” ----

“Türkiye TANAP'ta kilit oyuncu”

“Türkiye TANAP'ta kilit oyuncu”
07 Ağustos 2015 - 17:20 www.finansgundem.com

Deloitte Enerji ve Doğal Kaynaklar Endüstri Lideri Yörük: TANAP gibi çok önemli bir projede Türkiye kilit öneme sahip oyuncu olarak yer alıyor

Deloitte Enerji ve Doğal Kaynaklar Endüstri Lideri Uygar Yörük, "Türkiye, TANAP gibi Avrupa Birliği'nin enerji güvenliğine hizmet eden çok önemli bir projede kilit öneme sahip oyuncu olarak yer alıyor" dedi. Yörük, enerji alanında bir çok ticaret ortağına sahip Türkiye'de büyük petrol şirketlerinin arama faaliyetinde de bulunduğunu söyledi.
TANAP gibi AB'nin enerji güvenliğine hizmet eden çok önemli bir projede Türkiye'nin kilit öneme sahip oyuncu olarak yer aldığını vurgulayan Yörük, "Nükleer santral yatırımlarıyla ilgili hükümet politikaları, Japon ve Rus şirketlerle imzalanan büyük anlaşmaları da beraberinde getirdi. Üçüncü nükleer santral projesi ve Afşin-Elbistan sahalarının geliştirilmesi gibi faaliyetler ise yabancı yatırımcıların ilgisini çekiyor" diye konuştu.
Yörük, ülke içinde faaliyet gösteren şirketlere bakıldığında, elektrik üretimi tarafında özelleştirme uygulamalarının devam ettiğini, kamu uhdesinde geliştirilen bazı termik santrallerin özel sektöre devrinin de uygulamada olduğunu belirtti.

Özel sektörün elektrik üretim tesisi yatırımlarının kesintisiz sürdüğünü kaydeden Yörük, sözlerine şöyle devam etti:
"Artan ekonomik aktiviteyle elektrik piyasası da önemli bir büyüklüğe ulaştı. Akaryakıt sektöründe EPDK tarafından devreye alınan tavan fiyat uygulaması bayi ağı yapılarında önemli değişikliğe neden oldu ve sektörden çıkmayı düşünen oyuncuları gördük. En önemli nokta TANAP ve STAR rafinerisi gibi dev projelerin tüm hızıyla yol almaya devam etmeleri oldu. Rusya ile ortaya çıkan Türk Akımı Projesi de gündemi uzun süre meşgul etti ve etmeye devam edecek."
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)