BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTürkiye Suriye sınırına duvar örülecek----

Türkiye Suriye sınırına duvar örülecek

Türkiye Suriye sınırına duvar örülecek
24 Mayıs 2013 - 16:08 www.finansgundem.com

Cilvegözü Gümrük Kapısı tesisleri ile Suriye sınırına dikenli tel ve duvar örülecek

Cilvegözü Gümrük Kapısı tesisleri ile Suriye sınırı arasındaki bağlantı yolunda, 2 bin 400 metrelik Türkiye toprağına) coğrafi konuma ve güvenlik gereksinim boyutuna göre dikenli tel ve duvar örülecek.Projede engel sistemi, telefon ve kamera sistemi, bariyer ve aydınlatma sistemleri de yer alacak.
Türkiye Suriye sınırına 2.4 km'lik duvar örülecek
Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayat Yazıcı, Cilvegözü Gümrük Kapısı tesisleri ile Suriye sınırı arasındaki bağlantı yolunda, 2 bin 400 metrelik Türkiye toprağının güvenliğinin sağlanmasına yönelik, coğrafi konuma ve güvenlik gereksinim boyutuna göre dikenli tel ve duvar örüleceğini bildirdi. Yazıcı, projede engel sistemi, telefon ve kamera sistemi, bariyer ve aydınlatma sistemlerinin de yer aldığını kaydetti.
Bakan Yazıcı, bazı basın yayın organlarında yer alan "sınıra güvenlik duvarı" haberlerine ilişkin yazılı açıklama yaptı. Suriye’de yaşanan olumsuzlukların ardından güvenlik problemlerinin ön plana çıkması ve Cilvegözü Kapısı’nın karşısındaki Suriye’nin Bab-el Hevva Sınır Kapısı’nın muhaliflerin eline geçtiğini hatırlatan Yazıcı, bunun ardından Türk plakalı araçların Suriye’ye giriş-çıkışının 24 Temmuz 2012 tarihinde yasaklandığını belirtti.
Yazıcı, buna karşı Suriye’ye yönelik insani yardımların gönderilmesi ve Suriye halkının insani ihtiyaçlarının giderilebilmesi amacıyla Cilvegözü Kapısı’ndan 2 bin 400 metre ileride sınır hattının sıfır noktasında bir aktarma bölgesi oluşturularak Türk tırları ile getirilen yardım malzemesi ve diğer eşyaların burada Suriye plakalı araçlara aktarılmasının sağlandığını anımsatarak, şunları kaydetti: "Geçici olarak oluşturulan bu aktarma alanın tadilatı için Bakanlığımız tarafından 1 milyon liralık ödenek Hatay Valiliğine aktarılmış olup, tadilata ilişkin ihale tamamlanmış, inşaat çalışmalarına hazırlık devam etmektedir. Aktarma alanına ilişkin tadilat; sahanın etrafının tel çitle çevrilmesi, sahanın aydınlatılması, güvenlik kameralarının yerleştirilmesi, bagaj ve şahıs X-Ray’lerinin yerleştirilmesi, giriş çıkış kontrol ve araç altı tarama sisteminin yerleştirilmesi, güvenlik görevlileri için uygun nöbet kulübelerinin yapılması, şoförler ve çalışanlar için tuvalet ve lavaboların yapılması çalışmalarını kapsamaktadır."
Çalışmalar Bakanlığımız bütçesinden yürütülmektedir
Diğer yandan, projenin, Hatay Valiliğince düzenlenen aktarma alanına giriş çıkış yapılabilecek şekilde revize edildiğini ve Bakanlıkça onaylanarak işletici kuruluşa gönderildiğini belirten Yazıcı, açıklamasını şöyle tamamladı: "Halihazırda Bakanlığımız bütçesinden bu çalışmalar yürümektedir. Diğer taraftan Gümrük Sahası ile bu aktarma bölgesi arasında sınırın sıfır noktasına kadar olan yolla ilgili bir çalışma da yürütülmektedir. Cilvegözü Gümrük Kapısı tesisleri ile Suriye sınırı arasında 2 bin 900 metre bağlantı yolu mevcuttur. Bu yolun 2 bin 400 metresi Türkiye toprağı, 500 metresi ise Suriye toprağıdır. Devletimize ait 2 bin 400 metrelik bağlantı yolunun güvenliğinin sağlanmasına yönelik olarak Kurumumuz ile Kara Kuvvetleri Komutanlığı arasında protokol imzalanmıştır. Bu yolun her iki tarafına; coğrafi konuma ve güvenlik gereksinim boyutuna göre dikenli tel ve duvar örülecektir. Projede engel sistemi, telefon ve kamera sistemi, bariyer ve aydınlatma sistemleri de yer almaktadır."
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)