BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiTürkiye 'şok' raporda ilk sırada!----

Türkiye 'şok' raporda ilk sırada!

Türkiye 'şok' raporda ilk sırada!
26 Ağustos 2015 - 07:47 www.finansgundem.com

Türkiye, 'dış şoklara karşı' riskli ülkeler arasında yer aldı

Dünyanın önde gelen yatırım bankalarından Morgan Stanley'in, ‘dış şoklara karşı riskli ülkeler raporunda Türkiye ilk sıralarda yer aldı.

New York merkezli banka, gelişmekte olan ülkeler arasında özellikle Türkiye ile Güney Afrika’yı dış dünyanın etkisine açık ülkeler olarak açıkladı. Buna gerekçe olarak, Türkiye’de yüksek cari açığı, dış borcun döviz rezervine oranın yüksek olması ve tahvil piyasasında yabancı katılımın fazla olması gibi etkenler gösterildi.

Türkiye’de siyasi gürültünün ise dış şoklara karşı riskini yükselten bir başka sebep olarak gösterildi. Brezilya ve Endonezya’da Nda bu riskin yüksek olduğunu dikkat çeken Morgan Stanley, Malezya’nın ise sınırda kaldığını belirtti. Geçtiğimiz günlerde bir başka Amerikan
kuruluşu Bank of America, yayımladığı ‘riskli ülkeler haritası’nda Türkiye’nin borçlar arasında en riskli ekonomiler arasında göstermişti.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)