BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTürkiye, siyasetin duayenini uğurluyor----

Türkiye, siyasetin duayenini uğurluyor

Türkiye, siyasetin duayenini uğurluyor
19 Haziran 2015 - 06:11 www.finansgundem.com

91 yaşında yaşamını yitiren 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in naaşı bugünkü devlet töreninin ardından yarın baba ocağı İslamköy'de defnedilecek

Tedavi gördüğü hastanede 91 yaşında hayatını kaybeden Türk siyasetinin duayeni 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, bugün Ankara’da düzenlenecek olan devlet töreninin ardından yarın baba ocağı İslamköy’de toprağa verilecek.

Demirel’in naaşı bu sabah erken saatlerde hastaneden alınarak Güniz Sokak’taki evine getirilecek. Burada yapılacak tören ve okunacak duaların ardından cenaze TBMM önüne götürülecek ve saat 09.00-10.00 arasında  cumhurbaşkanlarına özgü devlet töreni düzenlenecek.

12 Mart 1971 muhtırası ve 12 Eylül 1980 askeri darbesi ile Başbakanlık görevinden iki kez uzaklaştırılan 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel için devlet protokolünde en üst nitelikte olan ulusal cenaze töreni uygulanacak.  Demirel’in naşı başında aralarında general ve amirallerin de bulunacağı subaylar saygı nöbeti tutacak. Törene yurtdışından da çok sayıda devlet başkanı ve siyasetçi katılacak. Daha sonra Demirel’in naşi Kocatepe Camisi’ne götürülecek. Burada öğleyin kılınan cenaze namazı sonrası toprağa verilmek üzere memleketi İsparta’ya gönderilecek.

ANIT MEZAR HAZIR

Demirel’in naaşı askeri uçak ve jetler eşliğinde Isparta’ya nakledilecek. Demirel için yarın da İslamköy Şehriban Hatun Camisi’nde ikinci bir tören düzenlenecek. Öğleyin kılınan cenaze namazının ardından Demirel’in naşı, kendisi için yapılan ve halen inşaatı devam eden Çalca Tepe’deki anıt mezara defnedilecek.

58 bin metrekare

Süleyman Demirel için doğduğu topraklar İslamköy’de yapılan anıt mezarın inşası devam ediyor. Demirel’in cenazesinin defnedileceği İslamköy’de İl Özel İdaresi ekiplerince, Çalca Tepesi’ne kadar olan 2.5 kilometrelik karayolunda genişletme çalışmaları yapıldı. 2000 yılında kardeşi inşaat yüksek mühendisi Şevket Demirel tarafından Çalca Tepe’ye çam ağaçları dikilerek 58 bin metrekare alan üzerine yapılan anıtmezar, alan bakımından Anıtkabir’den sonra Türkiye’nin en büyük ikinci anıtmezarı. Süleyman Demirel Demokrasi Müzesi ve Külliyesi’nin de bulunduğu İslamköy’ü yukarıdan gören Çalca Tepe’de, Demirel için yaklaşık 10 metrekarelik ve 3 metre derinlikte anıt mezar yeri geçen yıllarda hazırlanmıştı. Anıt mezarın yanında Demirel’in elinde fötr şapkasının olduğu heykeli de bulunuyor.

İsparta özlemi

Anıt mezarın bulunduğu 650 dekar alanda çam ve sedir ağaçlarıyla kaplı 9 gölet yer alıyor. Anıt mezarın bulunduğu yerin bekçiliğini yapan Sait Fidan, 9’uncu Cumhurbaşkanı’nın defnedileceği alanın 2003 yılında belirlendiğini ve 2004 yılında hazırlandığını; Demirel’in, defnedileceği alanı kendisinin belirlediğini söyledi. Çalca Tepe’de yapımı devam eden anıt mezar, Demirel Külliyesi’ni çaprazdan görüyor. Demirel Demokrasi ve Kalkınma Müzesi’nin de görüş açısında yer alan anıt mezarın Isparta’yı kuş bakışı görmesi, Demirel’in Isparta özlemini simgeliyor.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)