BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTürkiye sınırında IŞİD'in kalbi düştü----

Türkiye sınırında IŞİD'in kalbi düştü

Türkiye sınırında IŞİD'in kalbi düştü
13 Haziran 2015 - 20:11 www.finansgundem.com

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinin karşısındaki IŞİD'in kontrol ettiği Tel Abyad, bugün YPG ve Burkan El Fırat güçlerinin eline geçti.

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinin karşısındaki IŞİD'in kontrol ettiği  Tel Abyad, bugün öğle saatlerinde yaşanan çatışmaların ardından YPG ve  Burkan El Fırat güçlerinin eline geçti.
Sabah saatlerinden itibaren süren çatışmaların ardından IŞİD güçleri,  kentten püskürtüldü. Burkan El Fırat ve YPG güçlerinin kente doğu bölgesinden girmeye başladığı öğrenildi. Bu akşam kentin tamamının IŞİD'den temizlenmesi bekleniyor. YPG'nin Türkiye'ye girmek için sınıra yığılan halka, "Geri dönün. Size bir şey yapılmayacak"  güvencesini verdiği ve çağrı yaptığı belirtildi.
 
İki ayı aşkındır IŞİD''in Rakka'dan sonra Türkiye sınrındaki önemli yönetim merkezlerinden olan Tel Abyad'a yönelik ABD ve koalisyon ülke uçaklarının desteğinde karadan kapsamlı operasyonlar sürdüren YPG ve çok sayıda örgütü içinde barındıran Burkan El Fırat grubu, öğleden sonra kentin dış kesimlerine girdi. IŞİD, büyük kayıp vermemek için kenti boşaltarak Rakka'ya doğru çekiliyor. Çatışmalar ve hava operasyonları nedeniyle sayıları 5 binle ifade edilen sivil halk Türkiye'ye geçmek için sınırda beklerken, çatışma bölgelerinden 15 bin kişinin sınıra doğru hareket halinde olduğu bildirildi. YPG, IŞİD'den ele geçirdiği yerleşim biriminde yaşayan halka, "kimseye dokunulmayacak" güvencesi vererek geri dönme çağrısı yaptı.
 
Tel Abyad, Kobani ve Ceylanpınar ilçesinin karşısında yer alan Serekani (Rasulayn) bölgesinden üç koldan devam eden harekat kapsamında onlarca köy ve kasaba YPG ve Burkan El Fırat güçlerinin eline geçmişti. Bu sabah erken saatlerde TelAbyad'a ağır silahlarla başlatılan operasyonlar kapsamında önce stratejik önemde bulunan Haseki kentine bağlı Sülük kasabası ile çevresindeki köylerdeki IŞİD mevzileri etkisiz hale getirildi, ardından dün öğleden sonra kasabaya girildi. YPG ve Burkan El Fırat Grubu, IŞİD'in kontrol ettiği stratejik noktaları ele geçirdikten sonra Tel Abyad'ın doğu ve batıkesiminden sabah saatlerinde kapsamlı bir saldırı başlattı.Çatışmaların ardından IŞİD güçleri, püskürtüldü. IŞİD'in Güneydoğu'da denetim altında tuttuğu en önemli merkezlerden olan Tel Abyad'ın düşmesi, örgüte büyük darbe olarak değerlendiriliyor. İlçenin kurtarılması ile PYD'nin oluşturduğu Kobani ile Cizire arasındaki kantonun temasına yönelik engel de böylece ortadan kalkmış olacak. Tel Abyad'ın düşmesi aynı zamanda bölge üzerinde uygulanan ambargoyu da etkisiz hale getirmiş olacak.
 
Suriyelilerin sınırda bekleyişi sürüyor
Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinin karşısına düşen IŞİD’in kontrolündeki Tel Abyad'da toplanan yaklaşık 2 bin Suriyeli, Akçakale'deki tren istasyonunun bulunduğu bölgeye yaklaştı. Sınır hattına gelen Suriyelilerin Türkiye'ye geçişine izin vermeyen güçleri havaya uyarı ateşi açtı. Bunun üzerine Suriyeliler güvenlik güçlerine taş atmaya başladı. Bölgede gerginlik devam ediyor.
 
Suriye’deki iç savaştan kaçan bin kişilik kalabalığın Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinin Zenginova Mahallesi’nde bekleyişi sürüyor. 3 gündür sınırda bekleyen ve uyarılara rağmen geri dönmeyen Suriyeliler, sıcaktan bölgede önlem alan TOMA’lardan sıkılan su ile serinletiliyor.
 
Suriye’nin Haseki kentine bağlı Sülük Kasabası ve çevresindeki köylerde yaşayan yaklaşık bin kişi, çatışmalardan kaçarak Türkiye’ye geçiş yapmak için geçen Perşembe günü sınır hattına geldi. Ancak, bölgede zırhlı araçlarla önlem alan güvenlik güçleri sınır hattındaki Suriyelilere, Türkiye’ye geçiş izni vermedi. Buna rağmen sınırdan ayrılmayan kalabalık, tel örgülerin Suriye tarafında Türkiye’ye alınmayı bekledi. 3 gündür Zenginova Mahallesi’ndeki sınır hattında duran ve Türkiye’ye alınmayan Suriyeliler, zaman zaman tel örgülerin yanına gelerek askerden çocuklarının bitkin düştüğünü söyleyerek yardım istedi. Buna rağmen geçişlerine izin verilmeyen Suriyelileri, askerler istekleri doğrultusunda zırhlı araçlardan su sıkarak serinletti. Bu arada sık sık bölgede önlem alan askerler, zırhlı araçlardan megafonlarla sınırdaki Suriyelilere Arapça, geri dönmeleri yönünde anons yapıyor.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)