BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTürkiye sınırında gergin hava!----

Türkiye sınırında gergin hava!

Türkiye sınırında gergin hava!
25 Ekim 2013 - 14:57 www.finansgundem.com

Rusya'ya ait bir askeri uçak Gürcistan-Türkiye-Bulgaristan-Romanya kıyılarına paralel olarak uluslararası hava sahasında uçuş gerçekleştirdi.

Dün akşam üzeri Rusya Federasyonu’na ait bir İL-20 tipi askeri uçak Karadeniz’de Gürcistan-Türkiye-Bulgaristan-Romanya kıyılarına paralel olarak uluslararası hava sahasında uçuş gerçekleştirdi. Benzer bir olayın 22 Ekim Salı günü de yaşandığı Genelkurmay açıklamasıyla ortaya çıkmıştı.
TSK’dan yapılan açıklamaya göre Rusya Federasyonu (RF)’na ait bir İL-20 tipi askeri uçak, 24 Ekim 2013 tarihinde, 16.36-18.42 saatleri arasında, Karadeniz’de; Gürcistan-Türkiye-Bulgaristan-Romanya kıyılarına paralel olarak ve uluslararası hava sahasında uçuş icra etti. RF’na ait söz konusu uçağın, Karadeniz sahil şeridi boyunca, uluslararası hava sahasında uçuşu esnasında, Merzifon’dan kalkış yapan iki adet F-16 uçağı, Türk hava sahası içerisinde devriye uçuşu gerçekleştirdi.
3 gün önce de önleme yapılmıştı
Türk Silahlı Kuvvetleri 22 Ekim Salı günü de Rusya Federasyonu (RF)’na ait bir İL-20 tipi bir askeri uçağın, 16.37-19.05 arasında, Karadeniz’de Türkiye-Gürcistan hudut bölgesinden, Türkiye-Bulgaristan hudut bölgesine kadar, uluslararası hava sahasında, Türk kıyılarına paralel olacak şekilde doğudan batıya doğru uçuş icra ettiğini, uçağı önleme yapıldığını açıklamıştı.
TSK söz konusu Rus uçağının Karadeniz’in uluslararası hava sahasında ve Hopa/Artvin açıklarında Ankara FIR’ına girişi ile birlikte, muhtemel hava sahası ihlal girişimlerini önlemek amacıya, Hava Kuvvetleri Komutanlığına ait Merzifon’da konuşlu iki F-16 uçağına “alarm” görevi verildiğini bildirmişti.
Merzifon’dan kalkan Türk uçaklarının, saat 17.14’de Rusya Federasyonu uçağını, Ordu açıklarında önleme yaptığı ve Türk Hava Sahasında seyrederek, Rus uçağını Türkiye-Bulgaristan hududuna kadar izlediği belirtilmişti.
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • flameco7225 Ekim 2013 16:37

    MR Elski diplomasisinin sonucudur...Suriyedeki 2li ve kaygan ve irrasyonel önermelerin sebebiyle RUsya biraz itibarını rendeliiicek.Sineye çekicennn neaaaapçann:)...