BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTürkiye sandık başına gidiyor----

Türkiye sandık başına gidiyor

Türkiye sandık başına gidiyor
07 Haziran 2015 - 06:49 www.finansgundem.com

Siyasi partilerin, seçim kampanyalarını tamamlamasının ardından bugün 25. dönem parlamentosunun üyelerini belirlemek üzere sandık başına gidiyoruz

53 milyon 765 bin 231 seçmen, 20 siyasi partinin ve 165 bağımsız adayın yarıştığı seçimde son sözü söyleyecek. Seçmenler, 08.00-17.00 saatleri arasında oylarını kullanacaklar. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan İstanbul’da, Başbakan Ahmet Davutoğlu Konya’da, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak Ankara’da, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş İstanbul’da, Figen Yüksekdağ ise Van’da oy kullanacak. Seçimlere ilişkin yayın yasağı, saat 21.00’e kadar sürecek. YSK, bu saatten önce de yasak kararını kaldırabilecek. 

GİZLİLİK SAĞLANACAK

Seçmen bilgi kağıdı olmayanlar, kimlik belgeleriyle (nüfus kağıdı, resmi daireler veya iktisadi devlet teşekküllerince verilen soğuk damgalı kimlik kartı, pasaport, ehliyet, evlenme cüzdanı) oy verebilecekler. Seçmenler, YSK’nın “www.ysk.gov.tr” internet sitesinden de hangi sandıkta oy kullanacaklarını öğrenebilecekler.
Kapalı oy verme yerleri, oyların gizliliğini ve seçmenlerin oylarını tam bir serbestlik içinde vermelerini sağlayacak, dışarıdan içerisinin gözetlenmesine imkan bırakmayacak durumda hazırlanacak. Seçmenler cep telefonu, fotoğraf veya film makinesi gibi görüntü kaydedici veya haberleşme sağlayıcı cihazlarla kapalı oy verme yerine giremeyecek. Bu tür cihazlar kapalı oy verme yerine girmeden önce kapatılarak sandık kurulu başkanına teslim edilecek. Ancak, sandık görevlileri bu amaçla üst araması yapamayacaklar. Sandık kurulunca seçmen, birleşik oy pusulasından başka, zarfa hiçbir şey koymaması, aksi halde kullandığı oyun geçersiz olacağı ve yeni bir oy pusulası verilmeyeceği uyarısı yapılacak. Oy verme kabinine girecek olan seçmen “Evet” ya da “tercih” mührünü kullanarak oyunu kullanacak. Oy pusulasındaki yuvarlak bölüme mühürü taşırmayacak şekilde basmak gerekiyor. Arkasından oy pusulası dikkatli bir şekilde katlayıp zarfa konulmalı. Oyu sandığa attıktan sonra oy kullanıldığına dair imza atılacak.
Oyların sayımı ve dökümü açık olarak yapılacak. Oy verme yerinde hazır bulunanlar, sayım ve dökümü takip edebilecek. Sayım ve döküm cetvelinde siyasi partilerin ve bağımsız adayların aldığı oylar, orada bulunanlara başkan tarafından yüksek sesle ilan edilecek. Kullanılmayan zarflar veya birleşik oy pusulaları, bir paket halinde mühürlenecek ve üzerine sayısı yazılacak.

SİLAHLA GİRİLEMEYECEK

Sandık alanında düzeni sandık kurulu başkanı sağlayacak. Sandık kurulu başkanının çağırdığı zabıta kuvvetleri dışında zabıta amir ve memurları ile resmi üniforma giymiş kimseler ve silah taşıyanlar sandık alanına giremeyecek. Sandık başında seçmene vereceği oy hakkında hiç kimse müdahale, telkin ve tavsiyede bulunamayacak. Seçmenler oylarını kullandıktan sonra sandık başından ayrılacaklar. Bugün saat 06.00’dan 24.00’e kadar alkollü içki satılamayacak, içkili ve umumi yerlerde alkollü içki verilemeyecek, eğlence yerleri oy verme süresince kapalı kalacak, eğlence yeri niteliğindeki lokantalarda yalnızca yemek verilebilecek. Emniyet ve asayişi korumakla görevli olanlardan başka kimse silah taşıyamayacak.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)