BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTürkiye-Rusya ilişkisi için flaş açıklama!----

Türkiye-Rusya ilişkisi için flaş açıklama!

Türkiye-Rusya ilişkisi için flaş açıklama!
29 Şubat 2016 - 11:55 www.finansgundem.com

Bakan Binali Yıldırım, Türkiye-Rusya ilişkileri için geleceğe yönelik açıklamalarda bulundu

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Rusya ile Türkiye arasında ekonomik ve kültürel ilişkilerin son zamanlarda çok geliştiğini ve tekil bir olay nedeniyle durdurulmasının doğru olmadığını belirterek, yakın gelecekte ilişkilerin normalleşeceğine inandığını söyledi.

Bakan Yıldırım, yaptığı açıklamada, Türkiye ile Rusya arasındaki sorunlar nedeniyle havayolu, karayolu ve denizyolunda bazı sıkıntılar yaşandığını ifade etti.

Hava taşımacılığında tarifeli seferlerde kazanılmış haklara yönelik herhangi bir sıkıntı görünmediğini dile getiren Yıldırım, yaşanan kriz sonrasında Rusya'nın turizme yönelik "charter" taşımalarda kısıtlamaya gideceği yönünde açıklama yaptığını anımsattı.

Yıldırım, Rusya ile yaşanan krizin uzun süre devam etmesinin doğru olmadığını vurgulayarak, "Bu, Türkiye için de güzel bir şey değil ama daha çok Rusya için olumsuz bir durum. Türkiye ile Rusya arasındaki ticari ilişkiler, turizm ilişkileri ve kültürel ilişkiler son yıllarda çok gelişti. Tekil bir olaydan dolayı her şeyin durdurulması doğru bir karar değildir. Ben inanıyorum ki yakın gelecekte Türkiye-Rusya ilişkileri normalleşecektir" değerlendirmesinde bulundu.

'En az zarar için, gerekli çalışmalar yapılıyor'

Krizi tırmandırmaktan yana olmadıklarına vurgu yapan Yıldırım, "Rusya dahil tüm dünya şunu bilmeli ve takdir etmeli ki Türkiye'nin toprak bütünlüğü, sınırlarını koruma hakkı her halükârda en öncelikli hükümranlık hakkıdır. Bundan da fedakârlık göstermemizi asla kimse beklememelidir. Bizim nasıl başkalarının topraklarında, sınırlarında gözümüz yoksa, komşularımızın da bizim bu hükümranlık haklarımıza saygı göstermesini bekleriz" diye konuştu.

Bakan Yıldırım, krizi derinleştirmek ve büyütmek için gayret edenlerin çokluğuna işaret ederek, bu krizleri fırsata dönüştürerek, iki ülke arasındaki ilişkilerin tekrar eski düzeyine gelmesi için gayret gösterdiklerini söyledi.

Bu kapsamda arka planda uzmanların çalıştığını dile getiren Yıldırım, sektörlerin krizden en az zararla çıkması için gerekli çalışmaların yapıldığını ifade etti.
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)