BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTürkiye Ruslar'a 35 milyar dolar harcattı----

Türkiye Ruslar'a 35 milyar dolar harcattı

Türkiye Ruslar'a 35 milyar dolar harcattı
15 Şubat 2018 - 15:46 www.finansgundem.com

Türkiye Rusya pazarının yeniden açılmasıyla bir önceki yıla göre yüzde 20 artışla 35 milyar dolara yaklaştı

Rusya ekonomisinin nispi istikrara kavuşması ve rublenin değerlenmesi yurt dışı turlarına olan talebi arttırdı. 2017'de satışlar bir önceki yıla göre yüzde 20 artışla 2 trilyon rubleye (yaklaşık 35 milyar dolar) yaklaştı. Söz konusu miktar Rusya'nın gayri safi milli hasılasının yüzde 2'sine karşılık geliyor.

Uzmanlar yurt dışı tur talebinin artmasında Türkiye pazarının yeniden açılmasının da rol oynadığına işaret ediyor. Türkiye ve Mısır pazarlarının Rusyalı turistlere ardı ardına kapanması tur satışlarını olumsuz etkilemişti.

Mısır pazarının da yeniden açılmasıyla birlikte durumun daha da iyiye gitmesi bekleniyor. Rus turizmciler Mısır'ın Rus turistlere yeniden açılacağına kesin gözüyle bakıyor.

Uzmanlar, iki yıllık küçülmenin ardından Rusya ekonomisinin geçen yıl yüzde 1,5 büyümesini talep artışındaki en önemli faktör sayıyor.

Bu arada Türkiye pazarının yeniden açılmasıyla "dar gelirli" kesimin de yeniden yurtdışında tatil imkanı bulduğu vurgulanıyor.

Bu yıl Mısır pazarının da açılması ile talebin daha da artması bekleniyor. Ayrıca Mısır faktörü ile Türkiye tur fiyatlarında da düşeceği umut ediliyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)