BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiTürkiye pozitif ayrışabilir!----

Türkiye pozitif ayrışabilir!

Türkiye pozitif ayrışabilir!
22 Ocak 2016 - 07:00 www.finansgundem.com

Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, ortalık yatışınca Türkiye'nin pozitif ayrışma ihtimalinin yüksek olduğunu söyledi

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek Davos'tan katıldığı yayında soruları yanıtladı.  Şimşek, Mustafa Koç'un ölümünü "Allah rahmet eylesin. Ailesine sabırlar diliyorum. Gerçekten hepimiz çok üzüldük. Şahsen tanıdığım bir insan. İnanılmaz bir pozitif enerjisi olan, gerçekten Türkiye'nin iş dünyası anlamında duayen ismi, şahsiyet. Gerçekten çok üzüldük bu ani ölümden ötürü" sözleriyle değerlendirdi.  

AVRUPA'YA İLİŞKİN İYİMSERİM  

Şimşek, dünya ve Türkiye ekonomisindeki gelişmeleri değerlendirdi. Şimşek, gelişmekte olan ülkelere ilişkin beklentilerin olumsuz olduğunu, Avrupa'ya ilişkin beklentilerin ise bu yıl olumlu olduğunu söyledi. Şimşek "Çin'de yavaşlama söz konusuyken, ABD ve Avrupa toparlanmayı sürdürür mü? Ben şahsen Avrupa'ya ilişkin iyimserim" dedi.  

TÜRKİYE'NİN POZİTİF AYRIŞMA İHTİMALİ YÜKSEK

Başbakan Yardımcısı, ekonomide kötümserliğin piyasalardaki son durumdan kaynaklandığını söyledi. Dünya piyasalarında kaygıların arttığı zamanlarda para çıkışı olduğunu söyleyen Şimşek, "Ortalık yatışınca Türkiye'nin pozitif ayrışma ihtimalinin yüksek " dedi.  

YÜZDE 4,5 RAHAT BÜYÜYEBİLİRİZ

Türkiye'nin siyasi istikrar ve reform programıyla güçlü bir hikayesi olduğunu söyleyen Şimşek, "Bu sene belirsizlikler azaldı, ücretlerdeki artıştan dolayı iç talepte artış olacak, rahat şekilde yüzde 4,5 büyüyebiliriz" şeklinde konuştu.  Şimşek, Davos'ta Türkiye'ye doğrudan yatırım çekmek için verimli görüşmelerde bulunduklarını belirtti. 
ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • bb22 Ocak 2016 13:02

    Yüksek akaryakıt fiyatları, yükselen faiz ve dövizle, yine yükselen gıda maddeleri sayesinde büyüme süper olacakmış.... inanan inansın.