BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTürkiye-Malta mali istihbarat anlaşması----

Türkiye-Malta mali istihbarat anlaşması

Türkiye-Malta mali istihbarat anlaşması
02 Ekim 2021 - 10:58 www.finansgundem.com

Türkiye ve Malta mali istihbarat birimleri arasında dikkat çeken bir anlaşma imzalandı.

Cumhurbaşkanlığı kararıyla, Hazine ve Maliye Bakanlığı Mali Suçları Araştırma Kurulu Başkanlığı MASAK ile Malta Finansal İstihbarat Analiz Birimi arasında mutabakata varıldı.

“Karapara Aklama, Bağlantılı Öncül Suçlar ve Terörizmin Finansmanı ile İlgili Finansal İstihbarat Değişiminde İşbirliğine Dair Mutabakat Muhtırası” imzalandı.

VERGİ KONULARINDA KOŞULSUZ BİLGİ PAYLAŞIMI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla 30 Eylül’de Resmi Gazete’de yayımlanan mutabakatla, Türkiye ve Malta mali istihbarat birimleri arasında bilgi paylaşımlarının artırılmasının amaçlandığı belirtildi.

İmzalanan mutabakatta, Mali İstihbarat Birimleri’nin koşulsuz bilgi paylaşımına konu olacak başlıklar dikkat çekti.

Buna göre, vergilemeye ait konularla ilgili bilgi taleplerini reddetmeyecek. Bilindiği üzere son yıllarda çok sayıda Türk zenginin şirket kurup ayrıca vatandaşlık aldığı Malta bir vergi cenneti olarak biliniyor.

SUÇ BİLİNMESE BİLE BİLGİ VERİLECEK

Türkiye ile Malta arasında imzalanan mutabakata göre adli yargılamayı engellemediği veya zarara uğratmadığı sürece Mali İstihbarat Birimleri, ülkelerinde devam eden bir soruşturma, inceleme ya da dava olsa bile birbirleriyle bilgi paylaşacak. Ayrıca yardım talebinde belirtilen olayın konuyla bağlantılı veya şüpheli olarak değerlendirilmese ya da analiz aşamasında öncül suç bilinmese dahi birimler arasında bilgi paylaşımı reddedilmeyecek.

MALTA VATANDAŞLIĞI NASIL ALINIYOR?

Malta Ulusal Kalkınma ve Sosyal Fonu'na geri almamak koşuluyla 650 bin Euro tutarında katkı yapılması şartı ile yatırımcılar 12 ay bitiminde Malta Vatandaşlığı ve Avrupa Birliği pasaportuna sahip olabiliyor.

Finansal olarak başvuru sahibine bağlı olmak kaydıyla diğer aile üyeleri için 25 bin Euro (Eş ve 18 yaşından küçük çocuklar) – 50 bin Euro (18 -26 yaş arasında evlenmemiş çocuklar ve 55 yaş üzerinde ebeveynler) arasında katkı bedeli ödüyor.

Program kapsamında katkı bedelinin yanı sıra en az 350 bin Euro değerindeki bir taşınmaz mülk sahibi ya da yıllık kira değeri en az 16 bin Euro olan bir dairede oturabilecek durumda olma koşulunun sağlanması gerekiyor. Ayrıca başvuru sahibinin kendi adına açılan Malta'da bir banka hesabı üzerinden 5 yıl vadeli 150 bin Euro tutarında Malta devlet tahvili alma şartı bulunuyor.
(İsmail Şahin /Sözcü)

Türkiye ile Malta arasında finansal istihbarat işbirliği

Avrupa'da aşı uygulaması başladı: Malta kapıları kapadı

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)