BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTürkiye Libya'ya asker gönderdi iddiası----

Türkiye Libya'ya asker gönderdi iddiası

Türkiye Libya'ya asker gönderdi iddiası
16 Aralık 2019 - 23:18 www.finansgundem.com

Al Arabiya kanalı, Türkiye’nin Trablus'taki Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti'ne (UMH) özel kuvvet, askeri danışmanlar ve araçlar gönderdiğini ileri sürdü.

Al Arabiya kanalının kendi kaynaklarına dayandırdığı haberde Türkiye’nin Trablus'taki Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti'ni (UMH) korumak üzere bu ülkeye özel kuvvet, askeri danışmanlar ve araçlar gönderdiği iddia edildi. 

Haberde, “Türkiye Ulusal Mutabakat Hükümeti'nin üyelerini korumak için Trablus’a özel kuvvet gönderdi” ifadeleri yer aldı.

‘Türkiye’nin Ulusal Mutabakat Hükümeti’nin istediği askeri araçları gönderdiğini’ ifade eden kaynaklar ayrıca, “Türkiye, durum değerlendirmesi için Trablus’a askeri danışmanlar gönderdi” iddiasında bulundu.

Daha önce AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara’nın Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti'ne her türlü desteği vermeye hazır olduğunu açıklamış, bunun yanı sıra Libya Ulusal Ordusu’nu yöneten Hafter’i meşru başkan veya başbakan olarak görmediğini ifade etmişti.

Erdoğan, “Libya'ya asker gönderimi konusunda ise böyle bir davet ve talep gelecek olursa nasıl bir inisiyatif üstleneceğimize dair ülkemiz bunun kararını verecektir. Uluslararası hukuk çerçevesinde gerekli adımları atarız” ifadelerini kullanmıştı. (Sputnik)

Türk askeri Libya'ya gidecek mi?

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)