BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTürkiye-Latin Amerika Ticaret Köprüsü----

Türkiye-Latin Amerika Ticaret Köprüsü

Türkiye-Latin Amerika Ticaret Köprüsü
29 Nisan 2014 - 15:25 www.finansgundem.com

TUSKON tarafından Kayseri’de düzenlenen Ticaret Köprüsü, Latinlerle Türkleri buluşturdu

Türkiye İşadamları ve Sanayicileri Konfederasyonu’nun (TUSKON), Türkiye’nin farklı şehirlerinde ticaret köprüleri düzenlemeye devam ediyor. TUSKON Başkanı Rızanur Meral’in katılımıyla Gaziantep ve Bursa’dan sonra Kayseri’de de ticaret köprüsü düzenlendi.  Türkiye’nin en yaygın ve en büyük iş dünyası sivil toplum kuruluşu TUSKON tarafından   düzenlenen Türkiye – Latin Amerika Ticaret Köprüsü’ne Latin Amerika’nın 10 ülkesinden (Arjantin, Şili, Peru, Kolombiya, Brezilya, Haiti, Jamaika, Meksika, Küba, Ekvator) 80, Kayseri’den 250 iş insanı katıldı.
 
Rızanur Meral, TUSKON’un son bir yılda 104 farklı ülkeye 417 ticaret ve yatırım heyeti düzenlediğini bu heyetlere 7 bin 500 Türk işadamının katıldığını hatırlattı. TUSKON tarafından 140 ülkeden 550 heyet 11 bin  yabancı iş adamı Türkiye’de misafir edildiğini belirten Meral basın mensupları ile yaptığı buluşmada “Türkiye’de siyasi gündem farklı olabilir. Ancak işadamları olarak biz işimize bakıyoruz. TUSKON, dünya ile Türkiye’nin işadamlarını buluşturmaya devam ediyor. İstanbul’da düzenlediğimiz dünya ticaret köprülerinden sonra Anadolu’da bunları bölge bölge sürdürüyoruz. Gaziantep ve Bursa’da dünyanın farklı ülkelerinden işadamlarını getirmiştik. Kayseri’de de Latin Amerika ve Karayip bölgesinden işadamlarını Türkiye ile ticaret gelişsin davet ettik” dedi.  
 
Türkiye – Latin Amerika Ticaret Köprüsü açılışı nedeniyle düzenlenen törene konuk ülkelerin resmi temsilcileri de katıldı. Arjantin Büyükelçisi Juan Jose Arcuri, Kolombiya Büyükelçisi  Fernando Panesso Serna, Küba Büyükelçisi Alberto Gonzalez Casalals, Meksika Büyükelçisi Martha Barcena Coqui, Peru Büyükelçisi Jorge Enrique Abarca Del Carpio, Ekvator Büyükelçi Müsteşarı Arturo Cabrera, Şili Büyükelçiliği Malahatgüzarı Sebastian Marin, Brezilya Büyükelçiliği Ticaret Bölümü Başkanı Marcio Gayoso törende yer aldılar. GESİAD (Gelişen Sanaici ve İşadamları Derneği) Başkanı Hamdi Kınaş, ANFED Başkanı Rahmi Bıyık da açılış törenine katıldı.

 TUSKON Başkanı Rızanur Meral, açılış töreninde yaptığı konuşmada “TUSKON’u herkes Afrika başarıları ile biliyor. Ancak bu başarıya ikinci bir bölge olarak Latin Amerika’yı ekledik” dedi. Meral, 2006 yılından beri bölgeye odaklandıklarını belirterek şöyle devam etti: “2006’da 2.7 milyar dolar olan ticaret hacmimizi 3 kat arttırdık 8.1 milyar dolara ulaştı. Bu rakamı 20.1 milyar dolara çıkaracağımıza inanıyorum. Latin Amerika ve Karayipler bölgesi ile sadece ihracatımız değil ithalatımız da gelişiyor. Sadece mal satmıyor mal da alıyoruz. Gelen 10 ülkenin 6 trilyon doları aşan GSMH’sı var.  1.8 milyar dolar dış ticaret hacmine sahipler. 490 milyon nüfus yaşıyor gelen 10 ülkede. Dünyada en hızlı gelişen bölgelerinden Latin Amerika, Türk firmaları için önemli yatırım fırsatlarına sahip. Bölgede inşaat, alt yapı, tarım ve hayvancılık, gıda, hızlı tüketim mamulleri, tekstil, enerji, maden gibi birçok alanda büyük bir potansiyel söz konusu.  Dünyanın en büyük üçüncü büyük pazarı olan bu coğrafya ile ticari ilişkilerimizi geliştirmek için çalışıyoruz”
 
Arjantin Büyükelçisi Juan Jose Arcuri konuşmasında TUSKON’un ticaretin gelişmişe için yaptığı katkılardan dolayı teşekkür etti. Arcuri “TUSKON’un bize bu şekilde katkıda bulunması ve geliştirmesi adete bir motor gücü olması bu programlarda bizi teşvik ediyor. TUSKON’a teşekkür ediyoruz. Modern Türkiye’ye bizim ülkemize yaklaşmaya çalışanlara teşekkür ediyoruz. Geçmişte sizi tarihte yanlış tanımış olabiliriz ama şimdi yeni yeni tanımaya başlıyoruz. Ticaret hacmi arttıkça bu tanışıklık daha da gelişecek. Bu tür programların devam etmesini diliyoruz” dedi. 
 
Kolombiya Cumhuriyeti Büyükelçisi  Fernando Panesso Serna ise turizm dışında da ticari ilişkiler oluştuğunu belirterek şöyle devam etti: “Türkler geçen yıl Kolombiya’dan 800 milyon dolarlık kömür alımı yaptılar. Bu tür ticaretler iki ülke ticaretine dinamizm katıyor. Kayseriye üçüncü kez geliyorum ve bu çalışkanlığı kaliteyi görmek beni etkiliyor. Dünyada ve Ortadoğu’da parlayan bir yıldız Türkiye. Bundan da gurur duymalısınız.”
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)