BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaTürkiye küresel şoklara dayanaklı!----

Türkiye küresel şoklara dayanaklı!

Türkiye küresel şoklara dayanaklı!
31 Mayıs 2016 - 10:26 www.finansgundem.com

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası yayınladığı raporda Türkiye'nin küresel şoklara dayanıklılığının arttığı belirtildi

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından yılda iki kere yayınlanan "Finansal İstikrar Raporu"'nda, küresel piyasalarda volatilitenin sürdüğü ve sermaye akımlarının dalgalı seyretmeye devam ettiği ancak Türkiye'nin küresel şoklara dayanıklılığının arttığı belirtildi.

Raporda, hanehalkı borçluluğunun azalmaya devam ettiği, bankaların yeterli likiditeye sahip olduğu ve yabancı para cinsi kredi vadelerinin uzamaya devam ettiği gibi konulara değinildi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Finansal İstikrar Raporu'nda, son yıllarda alınan makroihtiyati önlemler ve mali disiplinin devamının, ülke ekonomisinin küresel şoklara karşı dayanıklılığını güçlendirdiği belirtilerek, "Ilımlı ve istikrarlı büyüme eğilimi korunurken, dış ticaret hadlerinde yaşanan olumlu gelişmeler, tüketici kredilerinin ılımlı seyri ve temkinli para politikası duruşunun etkisiyle cari işlemler dengesinde iyileşme devam etmiştir." ifadesi kullanıldı.

Raporda, bankalara tahsis edilen depo limitleri ile bankaların Merkez Bankası nezdinde bulundurdukları döviz ve altın varlıklarının toplamının, sektörün kısa vadeli dış borçlarını fazlasıyla karşıladığı belirtilerek, "Bu durum, döviz likiditesinde yaşanacak dalgalanmalara karşı sektörün yeterli likidite tamponlarına sahip olduğunu göstermektedir." ifadesi kullanıldı.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)