BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlakTürkiye küresel konut fiyat artışında zirvede----

Türkiye küresel konut fiyat artışında zirvede

Türkiye küresel konut fiyat artışında zirvede
22 Kasım 2021 - 15:07 www.finansgundem.com

IMF, 58 ülkedeki konut fiyatlarını inceledi. Türkiye, reel kredi büyümesinin en yüksek olduğu ülke olurken, konut fiyat artışında ise ikinci sırada yer aldı.

Uluslararası Para Fonu (IMF) dünyada konut fiyatlarının en çok arttığı ve en fazla düştüğü ülkeleri sıraladı.

IMF Küresel Konut İzleme Raporu 2020 yılı dördüncü çeyrek verilerine göre bir önceki yılın aynı dönemine göre konut fiyatlarının en çok yükseldiği ülke yüzde 17.1’lik artışla Lüksemburg oldu.

58 ülkeyi kapsayan rapora göre, Türkiye yüzde 14.9’luk artışla ikinci, Yeni Zelanda ise yüzde 13’lük artışla üçüncü sırada yer aldı.


Almanya’da yüzde 8.7 Avusturya’da yüzde 8.8 ve Portekiz’de yüzde 9 artış görülürken, konut fiyatlarının en çok gerilediği ülke yüzde 4.4’lük düşüşle Birleşik Arap Emirlikleri oldu. 3.5’lik gerilemeyle Hindistan BAE’yi takip etti.

KREDİ BÜYÜMESİNDE BİRİNCİ OLDUK

Türkiye’de konut fiyatlarının söz konusu dönemde yükselmesinin nedeni düşük faiz kampanyasıyla kredi büyümesinin artması oldu.

Kamu bankaları önderliğinde tarihi dip seviyelere çekilen konut kredisi faizleri talebi canlandırmış ve fiyatları yükseltmişti.

Bu durum IMF verilerine de yansıdı. 2020 yılında, 55 ülke arasında reel konut kredisi büyümesinde Türkiye yüzde 15.3’lük artışla birinci sırada yer aldı. Rusya yüzde 13 ile ikinci, Sırbistan yüzde 11.1 ile üçüncü oldu. Kredi büyümesinin en çok yavaşladığı ülke ise yüzde 6’lık düşüşle İrlanda oldu.

SON 20 YILIN REKORU

IMF Küresel Konut Fiyat Endeksi 2020 yılı dördüncü çeyrek itibariyle tarihinin en yüksek seviyesine çıktı. 2000 yılının 100 olarak kabul edildiği endeks, 2020’un dördüncü çeyreğinde 167.2’yi görerek rekor kırdı.

Konut fiyatları Rusya’da yüzde 9.1, Kanada’da yüzde 10.7, Amerika Birleşik Devletleri’nde yüzde 7.8, Fransa’da yüzde 6, İngiltere’de yüzde 5.9, Çin’de ise yüzde 2.2 artış gösterdi.

Hollanda'da konut krizi!

 

Bölgedeki konut fiyatları uçtu! İşte en değerli ilçeler...

 

Tasfiye edilen faizsiz konut şirketleriyle ilgili karar!

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Erol g.22 Kasım 2021 16:48

    DİĞER ÜLKELERDE KIRALIK KONUT FİYATLARI/ŞARTLARI YAZILIR İSE ÜLKEMIZDE KIRALIK KONUT BULAMAYAN DÜŞÜK GELİRLILER KIRALIK KONUT FİYATLARI/ŞARTLARI MAKUL OLAN ÜLKELERE GÖC EDERLER MESELA ENDONEZYA MALEZYA KAMBOCYA VİETNAM TAYLAND'DA KAÇ PARA ŞARTLARI NELER ?