BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiTürkiye-İran arasında 'mükemmel dönem' başlıyor----

Türkiye-İran arasında 'mükemmel dönem' başlıyor

Türkiye-İran arasında 'mükemmel dönem' başlıyor
15 Temmuz 2015 - 01:30 www.finansgundem.com

İran'la nükleer anlaşma, Türkiye ile ticari ilişkilerde yeni bir sayfa açacak.

İran'a uygulanan yaptırımların sona ermesi, Türk ve İranlı işadamları tarafından sevinçle karşılandı. İran-Türkiye İş Konseyi Başkanı ve İran Sanayiler Bakan Yardımcısı Reza Kami Sabah'a yaptığı açıklamada ambargonun kalkmasının iki ülke için mükemmel sonuçlar doğuracağını söyledi. Kami, şunları anlattı: "Türkiye ile mükemmel dönem başladı. Başta otomotiv, kimya ve gıda olmak üzere birçok alanda anlaşma yapabiliriz. Teknoloji olarak Türkiye'nin gerisindeyiz. Bu alanda birlikte üretim yapabiliriz. Türkiye ile turizm potansiyeli de bu süreçten çok olumlu etkilenir" dedi. İran'ın sosyolojik olarak bu tabloya uzun süredir hazır olduğuna da vurgu yapan Kami, "Bu süreci çok iyi değerlendirmeliyiz. Bunun için de çok iyi program yapmak lazım" şeklinde konuştu. 

OTELLERDE YER KALMADI 
İran'ın potansiyelini gören yabancı yatırımcılar son bir yıldır ülkeyi radarına almış durumda. Son iki yılda ülkeye gelen işadamı sayısı 6 kat arttığını söyleyen Yatırımlar Ajansı Müdürü Amir Manee, "Otellerde yer bulmak zorlaştı" dedi. İran, yabancı yatırımcılara ciddi teşvikler sunuyor. Hatta yerlilere tanıdığı hakların tamamını yabancı yatırımcılara da tanıyor. Ülke dışına kâr transferi ve ana sermaye çıkışına izni verilirken ücretsiz arsa tahsisi yapılıyor. Çoğu yatırımdan vergi alınmıyor. 

SON DERECE OLUMLU GELİŞME
Enerji Bakanı/ Taner Yıldız: Yaptırım ve nükleerle ilgili kısıtlamaların sonuçları bölge açısından son derece olumlu olacaktır. İran, enerji sektörü için önemli bir rezervdir.

TÜRKİYE İÇİN İYİ BİR HABER
Maliye Bakanı/ Mehmet Şimşek: İran ile müzakerelerde anlaşmaya varılması Türkiye için çok iyi bir haber. Anlaşma sayesinde iki ülke arasındaki ticaret ve yatırımlar artacaktır.

TİCARET HACMİ 35 MİLYAR $ OLUR
TİM Başkanı/Mehmet Büyükekşi: İran'ın zenginleşmesi ihracat hacmimizi de artırır. 2016 yıl sonu itibarıyla İran'la ticaret hacmimizin 35 milyar dolara yükselmesini bekliyoruz.

BEKLEYEN ENERJİ YATIRIMLARI ARTAR
DEİK Türkiye-İran İş Konseyi Başkanı/ Rıza Eser: Bankacılık sorununun ortadan kalkınca ticari işlemlerimiz normale dönecek ve artacak. Bekleyen enerji yatırımları da devreye alınacak.

ÜÇÜNCÜ ÜLKELERE MAL SATABİLİRİZ
İTO Başkanı/ İbrahim Çağlar: İran'ı sadece mal satacağımız ülke olarak görmüyoruz. Türkler, İranlılar ile ortak üretim yapacaktır. Üçüncü ülkelere de birlikte mal satabiliriz.

İRANLI TURİST SAYISI YÜKSELİR
TUROB Başkanı/ Timur Bayındır: Bu gelişme turizme de büyük katkı sağlayacak. İlk 5 ayda turizmde yaşanan düşüşe karşın, İran pazarında ciddi artış var. Bu sayı giderek artacak.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)