BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTürkiye ile müzakerelerin askıya alınmasını öneren rapora AP'den onay----

Türkiye ile müzakerelerin askıya alınmasını öneren rapora AP'den onay

Türkiye ile müzakerelerin askıya alınmasını öneren rapora AP'den onay
13 Mart 2019 - 19:34 www.finansgundem.com

AP'de Türkiye ile müzakerelerin askıya alınmasını öneren rapor kabul edildi.

Avrupa Parlamentosu (AP), Türkiye raportörü Kati Piri’nin Türkiye ile üyelik müzakerelerinin askıya alınmasını öneren raporunu kabul etti.AP Genel Kurulu'nda oylanan yıllık Türkiye raporu 109 'hayır' oyuna karşı 370 'evet'le kabul edildi.

Raporda Türkiye ile Avrupa Birliği (AB) arasındaki üyelik müzakerelerinin askıya alınması talep ediliyor. Avrupa Komisyonu ve Avrupa Birliği Konseyi'ne bu konuda çağrıda bulunuluyor.

Böylelikle AP ilk kez bir aday ülkeyle müzakerelerin askıya alınması çağrısında bulundu. Bununla beraber, AP kararlarının Avrupa Birliği Konseyi üzerinde bir bağlayıcılığı yok, sadece tavsiye niteliği taşıyor.

Avrupa Parlamentosu'nun en büyük grubu Avrupa Halk Partisi ise müzakerelerin tamamen sonlandırılması için baskı uygulamaya devam ediyor.

ORTAKLIK KONSEYİ TOPLANTISI 15 MART'TA

Türkiye ile AB arasında durma noktasına gelen üyelik sürecinde dört yıldır yapılmayan Ortaklık Konseyi toplantısı ise oylamadan iki gün sonra 15 Mart’ta Brüksel’de gerçekleşecek.

AB heyetine Dışişleri ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini’nin başkanlık edeceği toplantıda Türkiye’yi Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu temsil edecek.

Ortaklık Konseyi toplantısında gündemin ana başlıklarını, Türkiye’nin AB üyelik süreci, Türk vatandaşlarına yönelik vize serbestisinde son durum ve halen askıdaki gümrük birliğinin güncellenmesi konuları oluşturacak.

Toplantıda ayrıca AB ile Türkiye arasında başta terörle mücadele konusunda işbirliği olmak üzere dış politika ve güvenlik konuları da masaya yatırılacak.

AK PARTİ SÖZCÜSÜ ÇELİK'TEN TEPKİ

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Avrupa Parlamentosu, Türkiye ile müzakerelerin askıya alınmasını öneren Türkiye Raporu’nu kabul etmiş. Bizim açımızdan değersiz, hükümsüz ve itibarsız bir karar bu. Bu itibarsız karar, AP’nin artık aşırı sağın ideolojik güdümüne girdiğinin ilan edilmesidir. AP demokratik gelişmeye açık ve destekleyici kararlar almaktan uzaklaştı. Aşırı sağın dar penceresinden bakıyor dünyaya." dedi.